Той е задържан в дома му по сигнал на Службата за борба с организираната престъпност в немския град Висбаден, съобщиха от пресцентъра на МВР.
При обиска в жилището му са иззети 2 харддиска със 150 гигабайта порно филми, дискове, снимки и незаконно притежаван пистолет с колекционерска стойност „Юнион” 6х35. Получаването и предаването на порно файловете е ставало от домашния компютър на пловдивчанина по системата „пиър то пиър”.
В Германия са засекли IP адресa на компютъра му на 21 май 2007 г., а по-късно спецовете от ГДБОП открили нарушителя.
На порно филмите са снимани деца на възраст около 10 години, които блудстват едно с друго или с възрастни мъже и жени. Заснети са и потресаващи полови актове между деца и възрастни.
Нито едни от клиповете не е сниман в България, категоричен е комисар Калин Георгиев, шеф на РЗ БОП Пловдив. Най-вероятно сцените са снимани в Тайланд, Малайзия, Сингапур и бившите страни на ОНД. Засега няма данни маниакът да е получавал пари за разпространението на порното. Той е висококвалифициран и работи в известна пловдивска фирма. Не е женен и няма деца.
Районният съд му е наложил постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража”. Срещу него са повдигнати две обвинения - за незаконно притежаване на оръжие и боеприпаси и за разпространение на порно филми. До 6 години затвор и глоба до 8000 лева е наказанието, което предвижда законът за тези престъпления.