Това съобщи за БНТ директорът на Столичната полиция Валери Йорданов. Ако диагнозата бъде потвърдена и от назначената съдебно-медицинска експертиза, най-вероятно мъжът ще бъде настанен в клиника за специализирано лечение.

Вчера срещу Цолов бе повдигнато обвинение за опит за убийство.

48-годишната Анета К. бе блъсната на 25 декември под мотриса на метростанция „Люлин” от 32-годишния Цолов, който е от София. Той бе заловен с помощта на свидетел, който го е спънал при опита му за бягство. Жената беше открита 10 метра под влака, но като по чудо оцеля.

Анета ще остане в "Пирогов" още десетина дни. Тя е със счупен таз и вътрешен кръвоизлив, но състоянието й е стабилно и тя е в съзнание.
"Тези счупвания са сравнително леки, не са свързани с някаква оперативна интервенция, не се налага такова нещо. Остава просто да си почива, тъй като са свързани с болка. Предполагам, че ако сега й препоръчаме да се обърне към психолог, ще й нанесем по-големи травми психически, тя жената е съвсем спокойна", обясни доц. Васил Цанов, ръководител на Втора травматологична клиника в "Пирогов".

Съпругът на Анета също е приет в кардиологията на "Пирогов" с високо кръвно налягане.