Политиците отправиха послания към децата по случай 1 юни.

В Международния ден на детето - 1 юни, желая весел празник на децата на България, написа в профила си във Facebook президентът Румен Радев, цитиран от БТА.

Те са наша обща отговорност за бъдещето, затова всички възрастни им дължим свят на мир, в който да растат здрави и опознават света без страх, посочи той.

Честит 1 юни, български деца, допълни държавният глава.

И служебният премиер Димитър Главчев поздрави децата с техния празник.

Бъдете най-вече здрави! Вие сте нашето най-голямо богатство, изпълвате със смисъл дните ни и заслужавате цялото ни внимание и обич. Пожелавам ви да растете с вяра, надежда, любов и любопитство към света, написа Главчев във Facebook.

Искам да пожелая на всички деца добри приятели, весели игри и щастливо детство, каза по повод 1 юни - Международния ден на детето, служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов пред журналсти.

По повод празника сме осигурили възможността децата да се запознаят с част от нашата техника - полицейска и противопожарна, да влязат в нея, посочи Стоянов и покани децата и техните родители да се върнат пред сградата на Министерството на вътрешните работи (МВР) в по-късните часове, когато ще могат да видят и демонстрация на служители на Главна дирекция "Гранична полиция" (ГДГП), водачи на оперативни кучета и техните любимци.

Ще има и аниматори, които ще се погрижат за настроението на децата, допълни Калин Стоянов.

Честит празник на всички деца. Нека бъдат здрави и щастливи, написа в социалната мрежа и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод 1 юни - Международния ден на детето.

Нека мечтаят смело, но и да са разумни, добави той.

"Честит празник, мили деца. Бъдете здрави, любопитни, усмихнати и смели. Скъпи майки и татковци, баби и дядовци, бъдете щастливи с децата и внуците си и сплотени в семействата си! Честит празник", заяви във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Честит празник на всички малки и вече пораснали българчета. Това написа лидерът на "Въздраждане" Костадин Костадинов в профила си във Facebook.

Костадинов публикува и снимка от детските си години.