12-годишната Вероника Титова от Солнечногорск попита президента какво би направил, ако разполага с машина на времето.

Путин отговори, че не би искал с машина на времето да ходи в миналото, за да поправя нещо, макар че му се иска да види как се е изграждала Русия.

Попитаха президента дали някога са го лъгали.

"Всеки от седящите тук може да разкаже за случаи, когато са се опитвали да го излъжат. Аз също съм човек, и мен от време на време се опитват да ме измамят. Случва се. Но даже и да съм убеден, че някой се е опитал да ме излъже, преценявам какви са мотивите на другата страна и не прибързвам с реакция. Но никога не забравям", каза Путин.

Руският президент на свой ред зададе закачлив въпрос на известния деятел на руския футбол Валери Газаев, имайки пред вид слабото представяне на Сборная напоследък: "Ще играем ли футбол?"

"Ще играем, разбира,се", отговори Газаев и помоли президента да повлияе на националния отбор.

"Говори се, че буквално сте заболели от цифрова икономика", попита друг руснак Путин.

"Здрав съм", отговори той.

В отговор на въпрос кой президент има най-силно ръкостискане, Путин отговори, че силата на лидера не е в ръкостискането. (Намекът е за двете ръкостискания до побеляване на Доналд Тръмп и Еманюел Макрон)

Оказа се, че Путин няма любим виц за Путин.

Не беше подминат и въпросът кой ще бъде новият президент на страната.

"Само избирателят, руският гражданин може да определи кой ще оглавява район, град или страната като цяло", отговори той.

Путин нарече украинските радикали-националисти "тъпаци със свастика".

Той посъветва украинския лидер Петро Порошенко първо да си закрие сметките в офшорни зони, а след това да става европеец.

Руският лидер направи ироничен коментар на използвания от Порошенко цитат от стихотворение на Михаил Лермонтов "Неумитата Русия" и му отговори с цитат от Тарас Шевченко: "Украйна се бори до самия си край - и по-лошо даже от поляците я разпъват собствените й деца".

Путин добави, че се надява "все някога този период в живота и историята на Украйна и украинския народ да приключи".