Това предаде РИА Новости, като се позова на пресслужбата на руския премиер, цитирана от БТА.

Всеки желаещ може да изпрати предложение за име на мъжкото кутре от породата българска каракачанска овчарка на официалния сайт на руския премиер. "Комсомолския правда" отбелязва, че името Йорго не се харесало на Путин, защото е невъзможно да се произнесе в умалително-ласкателна форма.

"Кучето премина през краткотрайна карантина. То е напълно здраво и бе настанено и ще живее в резиденцията на Путин в Ново Огарьово", разказаха от пресслужбата на руския премиер. От там уточниха, че палето все още не се е запознало с другото куче на Путин - 11-годишният женски лабрадор Кони. "Естествено, много е важно как те ще построят своите отношения", отбелязаха от пресслужбата на руския премиер. Съпругата на Путин Людмила също има две кучета - пудели.

Малкият Йорго е роден в личния развъдник на Бойко Борисов и бе подарен на Путин по време на посещението му на 13 ноември.

Същевременно руска радиостанция излъчи песен за българското овчарско кученце, съобщи bTV. В нея се разказва как в разгара на делово посещение в обкръжението на милите българи, пред очите на Путин попаднало кученце. И насред куп държавни дела руският премиер отделил време да разгледа симпатичната муцунка на животното. И то грабнало сърцето му.

И още: "Подарете кученце на премиера, той си е загубил ума по рошаво куче. Любопитната муцунка се допря до бузата му. И отсега-нататък той не може да си представи как ще живее без овчарката".