Иванка Ройдова, известна като Кървавата Ваня от пловдивското село Брани поле, която бе осъдена за поръчителството на убийствата на шестима свои роднини заради голямо наследство, е издъхнала в дома си от тежко заболяване, съобщиха "Трафик Нюз" и "24 часа". 

Кървавата Ваня бе арестувана през март 2016 г., а след това бе изправена пред съда и бе призната за виновна за това, че от 14 до 18 май 2016 г. в селата Бачково, Браниполе, Белащица и в град Пловдив умишлено е подбуждала и склонявала полицай от ДАНС под прикритие умишлено да умъртви брат й Стойчо Ройдов, сина му Георги, дъщерята Гергана Калестрова и съпруга й Мариян, както и двете им деца Момчил и Светлин.

Тя била поръчала агентът да отвлече брат й и да му постави инжекция инсулин, за да изглежда смъртта естествена.

Причината е наследство на починалия й баща Георги Ройдов в САЩ, което възлиза на 3-4 милиона долара. Кървавата Ваня платила на агента на ДАНС предварително 3000 лв. с обещанието, че ако роднините й бъдат елиминирани, ще му заплати още 10% от наследството.

През септември 2017 г. Окръжният съд в Пловдив я призна за виновна, но и наложи условна присъда от 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок. След това обаче Апелативният съд промени наказанието от условно в ефективно, а Върховният касационен съд го потвърди.
Така Ройдова бе въдворена в Сливенския затвор, където излежа част от присъдата и бе освободена предсрочно за добро поведение. 

До последно обаче Иванка Ройдова твърдяла пред близки и познати, че е невинна, а е станала жертва на заговор от страна на роднините.