На 23 август ще се състои официалното откриване на реставрирания мост на Колю Фичето - емблемата на Бяла, съобщи кметът на Община Бяла Димитър Славов, цитиран от "Русе медиа".

В момента се работи интериора на музея и посетителския център. Проектът приключва през юни, а стопанисването му ще бъде възложено на Общинско предприятие "Комунални дейности и услуги"- Бяла.

За тази цел е внесено предложение за изменение на правилника на предприятието, което трябва да се гледа от общинските съветници.

В изпълнение на проекта, финансиран с европейски средства, е изпълнена консервация и реставрация на Беленския мост на Колю Фичето, изградена е двуетажна сграда в непосредствена близост до моста с цел туристическото обслужване на обекта и е изградена техническа прилежаща инфраструктура и облагородяване на зоната около Беленския мост.

В сградата за туристическото обслужване на обекта ще се помещават: ресторант/заведение за хранене с около 50 места с възможност за панорамно наблюдение на паметника на културата, галерия с експозиция за историята на моста и восъчни фигури, обслужващи помещения, зала за прожекции, магазинче за сувенири, оборудване за 3D мапинг шоу програми.