Частният "Боинг 757" на бившия американски президент Доналд Тръмп е ударил друг корпоративен самолет при рулиране на международното летище в Уест Палм Бийч в щата Флорида в неделя, предаде Ройтерс, като се позова на съобщение днес на източник, запознат с инцидента.

В изявление на Американската агенция за гражданско въздухоплаване се казва, че частният самолет на Тръмп се е сблъскал с друг корпоративен самолет, който е бил паркиран и е бил без пътници или екипаж, на летището в южната част на Флорида, информира БТА. Не се споменава, че самолетът е принадлежал на Тръмп.

Инцидентът е станал в зона на летището, където агенцията не насочва самолетите, се казва още в изявлението, според което в момента се води разследване.

Предизборният щаб на Тръмп не е отговорил още на искането на Ройтерс за коментар. Той проведе в събота предизборен митинг в град Уайлдуд в щата Ню Джърси. Инцидентът е станал, след като самолетът се е приземил на летището в Уест Палм Бийч около 1:20 ч. през нощта в неделя.

Частният самолет "Боинг 757" на Тръмп е основен атрибут от предизборните митинги на неговата кампания на американските летища. На един от тези митинги в щата Охайо през март неизвестен глас съобщи: "Тръмп Форс 1, кацането е разрешено".

Снимка: БТА

Тръмп закупи своя "Боинг 757" през 2010 г. за 100 млн. долара. Силно персонализираното оборудване на самолета включва позлатени елементи, две частни стаи за гости, три бани, зони за хранене и конференции и обширна система за забавление. Самолетът е произведен през 1991 година.

През януари Тръмп призова компанията "Боинг" да възобнови производството на модификацията 757, което беше преустановено през 2004 г. "Боинг" трябва да върне 757, най-красивия, най-добре управлявания самолет (от гледна точка на пилотите), който някога е правил", написа той тогава в социалните мрежи.