Коментари - Върнаха книжката на шофьор, отнета заради фалшиво положителен тест за наркотици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отврат

законотворците и изпълнителите ще унижава гражданите на тази държава..не можеш да въведеш в действие подобен закон без да са подготвени всички звена във веригата..кръвните проби трябва да излизат в рамките на 10-15 дни, а не месеци и години. Това е една гавра, нищо ново в тази кочина..

Малко встрани от темата, но е добре някой юрист да разясни какво става ако откажеш полеви тест за наркотици? За алкохол е ясно - пращат те да даваш кръвна проба. И другия въпрос - ако изобщо откажеш всякакъв тест какво се случва и какви са санкциите, че гледам в последно време стана модерно да се отказва дори и кръвен тест. Моля за разяснения по този казус. Относно отнемането на автомобила, бях чел изказвания на един юрист, че в никакъв случай не бива да подписваш документ за доброволно предаване на автомобила. Това им отваря вратички за последващи действия и прави връщането и обжалването по трудно. Вместо ние да си чешаме езиците не е ли по добре да има разяснителна кампания какви са ни правата и как можем да се защитим от неправомерни действия!

Въпросът тук е защо изобщо се спират граждани без да са извършили нарушение? Бързам по мои дела и ще ме спира някакъв гьон да ми губи времето и да му се обяснявам!!! Безобразие тотално. Рутинна проверка не е оправдание! Рутинна проверка е предпоставка за корупция и абсолютна безнаказаност за безобразията и произвола извършван от безмозъчните слуги на управляващите.

имам спомен ,че бяха забранили спирането без наличие на нарушение , но после го махнаха, защото им спря кранчето

"всеки, който е понесъл морални и материални щети след отнемане на СУМПС с отрицателни кръвни проби, може да съди държавата." Останал без работа, куп проблеми, арогантни полицаи...Има доста да им връща, мамковината ще трябва да се бръкне дооста дълбоко за обезщетения. А тъпите куки дето изнудват и се заяждат ей така за кефа си - към тях после персонални искове! С парите от първото дело.

показателен е факта ,че синдиката на МВР иска да не се тестват полицаите с тези тестове ,защото давали много фалшиви резултати. Но за другите е ОК. Също така със сигурност могат да пробутват и вече използван позитивен резултат. Тогава се почват да те убеждават ,че няма смисъл от кръвен тест. Та трябва много внимателно да гледате какво правят с тия тестове.

Кво толкова ревете. Полицаите и те са хора и те семейства хранят. Дайте им някой лев и тестът ще е отрицателен и полицаят доволен. Иначе отивате в магазина и давате 50 лв. за шише ракия два хляба луканка и цигари. Ама да дадете някой лев на полицая нещете. Язък.........

Да ти..... ти си знаеш!

Теодора дай някое евро на полицай в Германия и ще ти нося цигари в затвора

Приемат се закони от хора, които нищо не разбират от дадена материя. Няма необходимото оборудване и специалисти. Гражданите страдат незаслужено от тези закони. И всичко това става в България. Ако има изненадани та ходят веднага на лекар.

С полевите тестове да тестват първи полицаите и който даде положителна проба веднага дисциплинарно уволнение и в затовора за 1 година.

Умен, полицаите ли приемат законите?! Ако беше така, правилата щяха да са по-прости и по-добри.

Със сигурност щяха да са по-прости, но не знам дали щяха да са по-добри...

бяха почнали да ги тестват , но взеха да гърмят и синдикатът на работещите в МВР поиска да не се тестват ,защото тестовете не били надежни и давали "фалшиви" резултати. Та с нечия благословия тестването им спря. Но иначе прилагат "цялата строгост на закона" за обикновените граждани. Велком то Булгерия дет се казава

Е, и? Оставихте го без работа, затънал в дългове, разбихте му семейството.

Със закон трябва да се забранят всякакви тестове. Дрегери, мрегери, полеви тест за наркотици, това са пълни измисилици. Ако миришеш на алкохол, те карат да стойш на един крак и да вървиш на права линия и със затворени очи да си пипнеш носа, ако не с провалиш на един от тези три теста отиваш за кръвна пробра и токова. Полеви тестове не трябва да има. Може да има някакви акции, с някакви палатки със санитари който вземат кръвна проба на място. Ако при този режим хвант човек пил, трябва да се лежи и конфискация на половината имущество. Толкова е просто. При второ нарушешение 10г в панделата и конфискация на другата половина от имуществото.

дупка. Веднъж държавата и още веднъж тези мерзавци, които я представляват под формата на значка. До един са мръсни гадове с интелигентност на амеба. Пълна отмяна на тестовете, докато не се закупят адекватни такива и не се ускорят процесите за установяване на кръвни проби. Докато продължаваме да си мълчим може да се случи на всеки

И кои са адекватните тестове?! Добре е да попрочетеш, предиш да пишеш коментарчета ей така за публиката!

Боли ги фара за съда. Ако потърпевшите осъдят държавата парите идват от бюджета т.е. от нас. Те не носят никаква отговорност и си правят каквото искат.

Това не е новина , такива случай (фалшиво-позитивни тестове) с взета книжка / или "предадено" МПС , които после се връщат са стотици ...

Може би, но трябва да се говори за това безспирно, вместо да се коментира "това не е новина".

Как стотици, милиони са, даже към милиард отиват!