Лидерът на гръцка националистическа партия скъса Преспанския договор в парламента

Действията на Кириакос Велопулос бяха в отговор на кризата в отношенията между Атина и Скопие

Обратно в новината

Коментари - Лидерът на гръцка националистическа партия скъса Преспанския договор в парламента | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така се прави! а не като Кирчовци, Кокорчовци и ПеПеДеБейци, които по щото им казаха от Посолството СТЪПКАХА БЪЛГАРСКАТА история, език и национална идентичност!

Во, защо, сръбските приятели на гърците са в основата на скандала произведен от санилната баба-президент на РСМ. Знае се и кой командва Белград.

Макетата са в криза с всички с изключение на централата Сърбия.

бая македонци. Ще има голям наплив на макета за български паспорти защото те ще видят ЕС през крив макарон. Гърците няма скоро да ги пуснат.

Гърците се държат твърдо на нашите дебили се държат като либерасти!

Това много ми прилича на жеста на Иван-Асен ІІ, който в битката при Клокотница срещу Гърция на кир Тодор Комнин, като част от разпадналата се през 13 в. Византия, показва набоден на копие мирния договор между тях. Не може да се позволява на Гърция да определя името на друга държава. Време е да си спомним реакцията на Гърция срещу нашето Съединение през 1885 г. Те искат от Турция да им разреши преминаване на войски, с които да воюват срещу България. Когато Турция не им разрешава, гърчулята са готови да обявят война на Турция. Макодония, която сега е под силно сръбско влияние, ми е по-мила от Гърция. Ние трябва да водим исторически последователна политика и ясно да заявим: 1. Гърция не е наследник на Византия; 2. Гърция трябва да ни върне Беломорска Тракия; 3. Гърция няма нищо общо с Македония.

Вероятно си единствения, на който Македония му е мила за нещо. Това е една бедна комплексарска държава, която като няма с какво да се похвали сега, рови в историята и се пъне да доказва величие. Създават си самочувствие на база някакви събития от преди 20 века и неглижират мизерията, в която тънат сега.

Тя СРМакедония още по няма нищо общо с Македония, т.е. проблемът е принципен. Макетата трябва да си сложат истинско историческо име. Тогава никой няма да има претенции и съответно няма да им обръща особено внимание.

Гърци и българи шокирани от македонците, защо бе хора? Стана ли ви ясно, че македонците си живеят в Македония и не им пука нито за ЕС, нито за Гърция нито за Б-я. Прави ли са или не само времето ще покаже, но едно е ясно, не македонците се натискат за ЕС, а обратното ЕС се натиска да ги "приобщи", е ще видим кой кого. ЕС е този който иска да вкара всички държави в Европа в ЕС, но дали ще стане не се знае. Как македонците станаха членове на НАТО, знаем как, под натиск, защото ЕС първо вкарва в НАТО и после в съъза.

Ясно е че макетата се отказаха да влизат в тази кочина , сега само се бъзикат.

Ето така трябваше и от българска страна да се постъпи, но нямаме нормално правителство-щото нали трябваше да махнете Бойко от власт-пендели нещастни!! За 4 години без Бойко по-добре ли стана, а?!? 4 години нищоправене и безвремие заради една шайка руски мекерета от рода на Ушатия, КУРнела, ИТН, Коце педала, Киро и Пинокио-да, те са протежета на Ушатото гАвно и следователно са русороби също!!! Сега си пролича какви са!!!

Северен БЮРМ си вкара автогол. )

Е не може всичките ти съседи да са криви и да искат да те претопят а само ти да си прав , и нито история да си крал,нито да признаеш , чи имте обща истори поне. Дано тия от ЕС им уврат тиквити ,ама надали ....Отдавна нямя валидни критерии за членство, а сомо политика

върху глупостта на една дърта комунделка сега много политици ще добиват дивиденти!

за едното име ще ги държат завинаги извън еу, нашите отрепки/политици ако им наредят , даже и България ще прекръстят.Затова ония на юг са с държава, а тук е един проклет коптор.

нека всички съседни държави бойкотират РСМ където и за каквото могат (разбира се това сърбите едва ли ще го направят, но ако останалите са единни, все ще е от полза).

Както заяви президентаката им "няма вечен договор, всеки подлежи на промени". Само дето не е смятала че това важи и за вече приключени, като такъв за отмяна на нечие вето? хахахаххахаха И тия пак на начална позиция, само дето този път ще са без чужда подкрепа. Ама добре че не им на зор да влизат? Нали!? хахах

В наш интерес е да не членуваме във военен и безумен съюз като ЕС. Брекзит като англетата

Дали ако гръцките политици си измият ръцете с някаква измислена гаранция-Франция гърците ще продължат да гласуват за тях, така като българите продължават да гласуват за същите предатели?

Няма такива лайна като макетата..

Тази каша я забъркахме ние българите! Гърците защитават по-добре българският интерес от самите българи!

на гърците! Така се прави - националните интереси се отстояват твърдо и последователно. Дано някои наши "евроатлантически" политици да научат по нещо.

плюете ги ама гласувате за тях

Корави ГЪРЦИ! спираха полухората а булгаристан се гъзи подарява милиони, те учат безплатно в булгаристан а винаги са ни мраязили. пълна забрана за сев македония да влиза в булгаристан там албанците минаха 52% население там българи с а се обявили 89 човека в булгаристан макета са се писали 47 000////

Най-правилно в създадената ситуцция е Гърция и България да обяват война на Македония и да я разделят по равно. Който гръг - в Гърция, който българия в България. Македоноя е раково образувание за Европа, а сърбите не могат да имат претенции т.к. те ги докараха до това мислено, но макетата масово никога няма да го разберат това.

Хайде и българите по същия начин.

Елитът са хора които съхраняват ценностите на една нация, на един народ имат висок морал и визия за това какво трябва да стане в държавата в следващите 100-200 години. Нашите са продажни помияри...

Северномакедонците от ДПНЕ след изкаването на тази госпожа продължават все в този дух, но нашите медии не го отразяват.

Как ми се иска и ние да имахме дипломацията и самочувствието на Гърция спрямо македонците и да действаме смело и категорично като тях. Македонците, като типични българи, разбират само и единствено от здрав бой.

затова да гласуваме за тези, който са твърдо против своеволията на макетата,а не мълчат като .... по темата

Македонизмът е сръбска доктрина. С нея се цели отблъскването на македонците от България. Тя е възникнала, след като сърбите са се убедили, че македонците не могат да бъдат сърбизирани! Целта на тази доктрина е да се внуши, че най-големият враг на македонците са българите, тъй като те искат да ги българизират. За разлика от българите, сърбите признават тяхното право на идентичност, с което потвърждават своето приятелство.

Ама това не пречи на половината българи да харесват сърбите, били балканци като нас хаххаааа.....Еден Джокович е по-обичан от Григор, примерно,дали у сръбско е така??

Как се нахъсват само радикалните кремълски меке рета от двете страни на границата...

Не знам... Имам чувството, че Гордана Силяновска направи повече за позицията на България отколкото всичките ни политици през последните 15 години! И то с първото и изречение като новоизбран президент. Браво! Истинска българка!

Че тя си е българка по баща: Давкова (няма -ска). Че е учила в училище Георги Димитров и обича Елин Пелин. Както ги пуснаха гърците, така и ще ги спрат.

Не сте прави. Тя е дъщеря на Александър Македонски. :)

Лошото е, че никой не знае, каква е позицията на България! Предприемат се действия, с които не е ясно, какво се цели. Резултатът е ясен, отблъскването на македонците от България. Само че някои си мислят, че с тези действия се цели приобщаването им към България!

Мачкай фиром-а от всички страни, до изчезване!

Този договор е голям майтап! Как ще накараш македонците да наричат страната си само Македония? Никой не може да има такъв контрол! Накараха ги да запишат пълното име в конституцията, записаха го. Ама да очакваш, че можеш да отнемеш правото им да ползват съкратеното име, само Македония, е безумно. Северна, Южна, Горна са прилагателни, а почти всички държави са републики. Беше ясно, че македонците записаха пълното име в конституцията не по тяхна воля, а под натиск! А след като е под натиск, като отпадне възможността да оказваш натиск, си дотам, гориш!

Макеее! Тук става въпрос за официална церемония,на която трябва да се спазва протокола.А как ще си говорят у дома ,си е тяхна работа.

координирани действия от третата страна която е на изток целта е сблъсък!!!

На Изток е Грузия и сблъсъкът вече започна.

Нашите комшии от Кутмичевица не знаят какво вършат. И гърците ще ги ошамалрят. За съжаление, те пък ще си го изкарат на нас. Защото ние нямаме управници, а послушковци на чужди посолства. Жалко е, но е така.

Направо ме кефят макетата колко са глупави...

Македонците са българи изостанали в развитието си със 100г. Успяха да си изберат и Ку-Ку за президент на измислената им държава, на която още не могат да уточнят името!?

То пък нашият много убав...

Плевнята ли, бе?

Пак гърците ще шамаросват дръвените макета и ще ги сложат на място, вместо нашите псевдо политици.

Че македонците стъпват криво - спор няма. Проблема е че НЕ Е в наш интерес. Изолирането на Македония от ЕС и България е цел № 1 на Сърбия и Русия. Погледнете картата и ще разберете защо.

Русофилът-олигофрен това НЕ може да го рабере.

Вери уел , Джийвс, бъди българин ! Старушенцията възкръсна от гробището си с помощта на " макетата" и отново раздаде старите джокери на най- лютите си врагове. както се казва- така им е било писано. Не им пречете. Има един стар лаф, че ако научиш тъпанара да се моли- ще си разбие главата.

Гърците са умен народ ! Накараха Макетата да си сменят името на държавата и ги държат с меморандуми, а нашата Банкянска Тиква клекна за един нескопосен договор !

Глупости! НИКОЙ няма право да ти казва как ще наричаш родината си! Гърците сами си заложиха проблема.

Много си тъп саше, ама многооо !!! Няма македонска нация, народ, език, история, култура, наука и прочие, няма нищо македонско !!! Не съществува нищо македонско, освен име на област (но то не е обвързано с хората, които живеят на това място), за да имат родина !!! "Македонците" са некъпани българи, измият ли се и ще им лъсне българското ! Тази земя от хилядолетия, а не от векове е била българска ! Няма никакви писмени източници или извори, както ги наричат, в който да се упоменава, че са съществували "македонци" от както свят светува !!! Филип или Александър Македонски не са били "македонци" и заради една фамилия не може да се определя върху живеещите на тази територия да станат "македонци". То и ние имахме кмет на София Софиянски, но това не значи, че той е основал София. Или има политик от бсп Пирински, но това не означава, че той е собственик на планината Пирин или Пиринския край, или има нещо общо с тях. След като се измисля несъществуваща държава без история, език, народ, нация, култура,наука и пр. името и може да бъде променяно колкото пъти трябва, ако не удовлетворява други имащи претенции държави. Евалата на гърците за тази им последователна позиция спрямо РСМ !!! Отстояват си вижданията, а не са като нашите продажни политици, които още в началото признаха, а после пуснаха за ЕС РСМ.

Айде бе Копейкин, византийците те изпревариха.

А какво правят нашите продажници ?

Как РСМ-то само си вкара автогол, не е истина :)))) Те ще си останат завинаги в 90-те години на ХХ век…

Браво гърци, не сте продажни мекерета като ,,нашите политици,, !!!

Ей сега бабетка сгази лука. Редбулите където я държат на крака и изиграха лоша сега. С византийците не можеш да излезеш на глава.

главата на Никифор

Тая госпожа я има в дебат от 1990 година в който е против РСМ да напусне Югославия, нарича го "немислимо". Има го видеото в Ютуб.

Мда, затова много българи се изселват към Гърция! Там има Държава!!!

връщат се по родните си места драги!!