Той ще изчака решението на Общинския съвет за насрочване на извънредно заседание, каквото поиска да бъде свикано, пише в съобщение до медиите от пресцентъра на Община Варна.
Ако такова заседание не се състои – "което ще е друга форма на бягство от отговорност в труден за града момент", Йорданов ще обяви решението си в сряда, 6 март.

„Обясним е страхът у тези, които ще бойкотират заседанието на Общинския съвет, защото те знаят, че на евентуално такова заседание ще прозвучат страшни истини за града ни.
Истини, които рано или късно, ще станат известни и с цялата си тежест ще се стоварят върху им”, се казва още в съобщението.

"Кметът на Варна не е спуснат с парашут от ГЕРБ, за него са гласували жителите на града. Той е бил подкрепян от много политически сили. Затова, когато оттеглят от теб своята подкрепа, трябва да имаш доблестта да си тръгнеш, защото явно не си оправдал очакванията на хората."
 
Това коментира сутринта министърът на регионалното развитие в оставка Лиляна Павлова по повод оттеглената подкрепа на ГЕРБ от Кирил Йорданов.
Според нея се вижда кога един кмет е добър мениджър и успява да преобрази своя град.
Варна и Бургас получавали еднакво количество европейски средства за различни програми и Бургас изглеждал прекрасно.
"Във Варна проектите нито са интегрирани, нито са съгласувани с обществото, нито променят облика на града както биха могли", каза Павлова.

Днешният протест във Варна, който е насрочен за 18 часа, ще е посветен на паметта на починалия Пламен Горанов. Младият мъж се самозапали на 20 февруари пред сградата на община Варна и след 12-дневна борба за живот снощи почина във Военноморската болница.
Със свещи в ръце варненци ще отдадат последна почит на Пламен.

Протестиращите в морския град искат оставката на кмета Кирил Йорданов заради липсата на просперитет, ужасяващото състояние на инфраструктурата, липсата на работни места и цялостния начин на управление на Варна.