Според лидера ГЕРБ Бойко Борисов участвалите в записа на ПП трябва да влязат в затвора. Затова и не завиждал на медиите, които по думите му "играят" на тяхна страна, как ще интерпретират казаното, а именно как си "уреждат кеша и изборите". 

Борисов говори по темата след като изслуша управленската програма на ГЕРБ, като първо я похвали, от което взе повод за преход към темата за записа с Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков и Лена Бориславова.  "Като гледах хората на ГЕРБ, които представиха програмата и като слушам тези от ПП-ДБ, наистина моите са ярки личности. Това ми дава основание да не подкрепям повече чужди предложения за реформи, които ни доведоха и с Конституцията и с други неща до това, което става в момента".

"Винаги съм вярвал на Кирил Петков, че е честен човек. Само той не беше разбрал, че имат кеш. Всички други знаеха. Това е едно потвърждение", коментира Борисов записа от разговора на Петков, Василев, Бориславова и Денков с мъж на име Пламен, на когото Петков споделя, че не са могли да съберат достатъчно пари за предизборната си кампания през април 2023 г.

"Звучеше чак миловидно, като слушах как са безчинствали през тези 11-12 месеца. И е много интересно как подкрепящите им медии ще интерпретират това, че те реално перат пари и реално купуват гласове. Тук си говорят как си носят кеша, как ще финансират изборите, как ще купуват избори. Това е простъпка. Те бързо трябва да влязат в затвора, затова е много спешен този Наказателен кодекс, много. Жал ми е за вас как ще ги интерпретирате", обърна се Борисов към медиите. 

Управленската програма на ГЕРБ може да видите тук, а подробностите за изтеклия запис - тук