Това съобщава в днешния си брой вестник "24 часа", като се позовава от отлично информиран източник. Не се съобщава на какво ниво са въпросните служители и има ли сред тях някой от ръководството на службата.

Още 50 000 евро са били дадени за обработката на записите на разговорите на компютър. Разследването за теча на информация от ДАНС било стигнало до цялата верига от хора, знаело се дори кой е дал парите за флашките.
Танов обаче от самото начало е знаел, че го подслушват, защото е бил предупреден от бивши служители в ГДБОП, които работели в агенцията. 

От ДАНС не за първи път се изнасят подобни секретни данния. В края на миналата година при операция “Къртиците” бяха задържани бившият антимафиот Емил Драгомиров и агентът на ДАНС Антон Пандев. Двамата плащали на служители от агенцията между 500 и 1000 долара да им изнасат класифицирана информация за разработки срещу престъпници. После я продавали на разработваните срещу 5000 долара и така проваляли делата срещу тях.

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов съобщи, че служител на ДАНС се е провалил на детектор на лъжата и най-вероятно е свързан с изтичането на скандалните записи, направени със СРС-та.
В същото време премиерът Бойко Борисов заяви след среща с висши представители на прокуратурата и съдебната власт, че се обсъждат законодателни промени, чрез които да бъде променена системата - вече не вътрешният министър да разписва използването на СРС-та, а главният секретар на МВР.

Днес Цветанов коментира по БНТ, че технологичната дисциплина за използване на СРС не е била спазена.
"Човешкият фактор е много важен. Всяка добра идея и законодателство винаги могат да бъдат опорочени. Има служители, които са злоупотребили с длъжността си и не са използвали по надлежния ред СРС-та. Ние трябва да неутрализираме подобни явления и това успяхме да го направим", заяви министърът, цитиран от БГНЕС.

По-късно пред журналисти Цветанов нито отрече, нито потвърди информацията за плащане на служители на ДАНС за изнасяне на информация.
"Информацията е най-ценното и може би в тази посока е доста скъпо", коментира той лаконично.