Инцидентът е станал по време на междучасие, а по случая започва проверка, информира началникът на Регионалния инспекторат по образование в Смолян Иван Муцевски.

Момчето е със счупен таз и е настанено в травматологията на Смолянската болница. Опасност за живота му няма, но все още не се знае дали няма да се наложи операция. Детето все още е в шок. Бащата, който е съдия, не допусна медии да разговарят със сина му.

"Директорката Данка Чакърова е укрила този факт от нас, въпреки че има специална заповед, която я задължава в рамките на 2-3 часа да ни поясни по телефона, а и веднага да ни напише писмен доклад", допълни Муцевски.
Той заяви, че още утре или в понеделник ще изпрати проверка в училището, за да се установят причините за тежкия инцидент.

"Що за немарливост. Преди 3 години с цел да вземат едни пари, обединиха началното училище, което си беше самостоятелно и се полагаха грижи за децата, със средното и се получи едно училище с 800 ученика, където не могат да огледат децата и да се грижат за тях", възмутен бе началникът на РИО-Смолян.

В петък директорката на училището бе в болницата да види детето.
Тя разказа, че във фоайето на училището останали табла от изборите, които те махнали от изборната стаичка и подпрели в един ъгъл на фоайето.
"Моя е грешката, че те не са прибрани. И разбира се на други институции, но засега аз поемам ангажимента", каза Донка Чакърова пред БНТ.
Тя отрече обаче обвиненията на Муцевски, че се е опитала да прикрие инцидента.
"Не съм го прикрила. Това е станало вчера, мен ме информираха в 16 и 40 часа. Имах информация, че дете е ударено, но не знаех, че е такава сериозна ситуацията, това научих сутринта", каза директорката.