Други двама мъже на 20 и 29 г. също са пострадали, като единият е с по-сериозни наранявания и е бил откаран към „Института „Пирогов”. 

Загиналият 33-годишен мъж в завода за автомобилни гуми "Динамик" е бил нает за разрушаване на халета. Това съобщи началникът на отдел "Контрол по строителството" при направление "Архитектура и градоустройство" към Столичната община Влади Калинов.

След инцидента екип на отдела е посетил мястото на произшествието, но в случая става въпрос за целенасочени действия - разрушаване и премахване на заводски халета, при които законът предвижда собственикът им да уведоми общината за това си намерение.

В случая от "Динамик ЕМ 2" АД не са направили това и поради тази причина е оставено предписание собственикът на обекта да се яви в началото на следващата седмица в отдел "Контрол по строителството", обясни Калинов.

По думите му и от видяното от него дейностите по премахване на заводските халета не са били добре организирани технически, а са се извършвали по най-простия начин - чрез изрязване с горелки.