В края на миналата година 52-годишната бивша миска беше осъдена на 3 години затвор и 150 000 лева обезщетение, но в пледоарията си днес държавното обвинение настоя тя да бъде осъдена на 6 години за предложен подкуп от 30 000 лева на длъжностни лица и 4 години за убийство по непредпазливост. Прокуратурата иска тя да плати и глоба от 10 000 лева.

Днес делото срещу Мейзер започна отначало, след като през пролетта апелативните магистрати го върнаха за ново разглеждане заради съществени нарушения. Самата тя се призна за виновна и поиска съкратен процес.

По време на разпита си Мейзер отговори отрицателно на въпрос на адвоката си дали й е предлагана сделка от прокуратурата в случай, че признае вината си, съобщиха Дарик радио и "24 часа".

Тя плачеше на подсъдимата скамейка, демонстрирайки разкаяние.

Майката на Николай - Петранка, обаче заяви, че убийството на сина й било умишлено и планирано, снаха й не съжалява за стореното.

Според обвинителния акт смъртта на 40-годишния Николай е настъпила при експеримент за демонстрация на сила, който трябвало да бъде заснет. Клипът щял да бъде представен на хора от Панама и Колумбия, за да послужи на културиста да бъде включен в схема, от която ще печели много пари.

Във фаталната нощ на 14 август 2016 г. Николай поискал от съпругата си да му сложи две „свински опашки” на краката, една на ръцете зад гърба му и две на врата. Когато обаче се опитал да се освободи от тях, примката се затегнала допълнително и довела и до задушаването му.

Оказа се, че Мейзер е предложила подкуп на полицейски служител, започвайки от 10 000 евро и стигайки до 30 000, за да се измъкне.

В момента Мейзер се намира в Сливенския затвор, където беше преместена сред престой в следствения арест във Варна. На няколко пъти тя се опита да излезе на свобода, но съдът не уважи исканията й.