В последната си пледоария вторият защитник на Лазар Колев - адвокат Марин Марковски отбеляза, че обвинението не може да определи категорично давността, мястото и механизма на настъпване на смъртта на Росица и Христина, съобщи БТА. В показанията на двамата основни свидетели на обвинението - Владимир Славов-Иширковеца, пред когото Колев споделил за престъпленията и Стефан Боев, според когото има изграждане на фалшиво алиби, се съдържат категорични лъжи и неясноти, посочи Марковски-баща.
По думите му в ДНК-експертизата по случая липсват важни съпътстващи документи. Според него оправдателна присъда би била справедлива не само за Колев, но и необходима за закоността.

Обвинението в лицето на окръжния прокурор Димитрия Ганчева и защитата, представлявана от адвокат Димитър Марковски, се въползваха и от правото си на реплика и дуплика. След това магистратите дадоха право на последна дума на обвиняемия Лазар Колев.

"Моля съдът да ме признае за невинен в извършването на зверското престъпление срещу сестри Белнейски. Абсолютно невинен съм в това, за което ме обвиняват, не познавам тези деца и не съм ги убивал. Мога да кажа на близките, че не съм убиец на техните деца", заяви Колев.

Адвокатът на родителите на сестрите Белнейски - Иво Найденов, както и прокуратурата, поискаха доживотен затвор без право на замяна. Защитниците на Лазар Колев - Марин и Димитър Марковски, пък пледираха за оправдателна присъда.

Майката и бащата на убитите момичета - Фани и Стоимен, обаче са убедени, че именно Колев е погубил дъщерите им и единствената справедлива присъда за него би била доживотната.
"Ние никога повече няма да видим децата си. Нека и неговата майка да изпита същото, макар че нейната болка няма да е толкова силна”, заяви Фани Белнейска.
Бащата допълни, че Лазар Колев не е казал нищо конкретно в своя защита и дори няма алиби за деня на убийството на Росица и Христина.
"Нямаше смелост да ни погледне в очите - това достатъчно говори за вината му", каза още Стоимен Белнейски.

От своя страна майката на Лазар Колев - Мариана Тодорова, заяви, че синът й е невинен, но въпреки това не очаква справедливост.

Присъдата по делото ще бъде произнесена в петък в 14 часа.