Последните думи на Лазар Колев: Невинен съм, не съм убиец!

Повече от 5 години след убийството на сестрите Росица и Христина Белнейски и 4 месеца след началото на процеса срещу единствения обвиняем Лазар Колев се очаква Пазарджишкият съд да произнесе присъдата в петък в 14 часа.

Обратно в новината

Коментари - Последните думи на Лазар Колев: Невинен съм, не съм убиец! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

има открито ДНК от Колев в труповете на момичетата, всичко друго дето го дрънка Марковски е бла-бла. Пък дали има втори извършител не се знае, второ ДНК май няма открито. Колев като не каже кой е бил втория трудно може да се каже има ли въобще втори. Полицията не е биг брадър и да вижда всичко в реално време.

Ама не чухте ли как в детайли описват извършеното деяние??? А на полицията работата и е да доказва а не да си съчинява. Който е виновен да бъде осъден, но когато 50% си фантазираш на останалите 50% да осъдиш някого си е направо гавра с човека независимо кой е той.

С Петърнейчев и Румката Петков какво стана? Че нещо май позабравиха за тях...

Този със сигурност не е бил сам. И най-вероятно прикрива някого. А това че родната милиция е некадърна и некомпететна си го знаем още от байтошово време. Сега нещата само са се влошили.

Марковски е адвокат, който може да докаже, че има процесуални нарушения по дадено дело и така евентуално да го спечели като насади съмнение. Но, той не може да докаже, че обвиняемия не е виновен. Спомнете си случая с Димитър Кънчев. Тогава Марковски успя да спечели делото заради процесуални нарушения, но наскоро същият този Димитър Кънчев получи тежка присъда.

Така и не ми стана ясно защо се позовават на експертизата на Грозева, която заключи,че момичетата са умрели на 31 януари, при положение,че телата са намерени от овчар на 30 януари.Това си остана пълна загадка за мен!

Я прочетете пак кой какво и кога е казал...Най достоверното време за смъртта може да се каже при първия оглед на трупа и при първата експертиза..Другото е налучкване и литературни разкази от "трето" лице.

Ще го оправдаят! Готов съм да се обзаложа! Марковски го е дресирал това момче Лазар да изглежда като жертва. Един безскрупулен човек винаги може да изиграе роля! Той пред лицето на смъртта и след тези жестокости не е трепнал, та сега ли? Трябваше да се наблегне на показанията на съкилийника на Колев, че самия той си е признал за убийството. Детектор на лъжата, експертизи, там каквото е необходимо... Сега съдът ще излезе със становище, че престъплението не е доказано по категоричен начин, че има административни пропуски и неясноти в документацията и т.н. и още едно гнусно престъпление ще остане неовъзмездено!

Имам и аз подобни съмнения, но си мисля,че все пак върху съда ще има политически натиск да издаде присъда.Просто наближават изобрите, не заради нещо друго.

ПРЪСТИТЕ НА МЕНГЕМЕТО, АКО НЕ БИ - ГЛАВАТА НА ДРЪВНИКА ЗА ПОДОБНИ УРОДЛИВИ ЧУДОВИЩА!!! Горките момичета, какво ли са преживяли!? А сега и родителите им биват тормозени от мудното и корумпирано БГ-"съдопроизводство", докато мерзавците Р.Петков, Петърнейчев и Ко се крият като мишки в трици!! Жална им майка на средно-статистическите ми сънародници! Въпреки сегашното жалко статукво с раздаването на "справедливост", Видов ден наближава. Просто се усеща във въздуха!

Ти запознат ли си въобще с истината бе, калъф... Този "урод" прикрива висши политици от БСП! Аман от професори...

Адвоката знае истината и ще я подшушне където трябва ,а пред съда ще го защитава .Вече го е изпял и доживатната не му мърда.Нещата почти никого не са такива каквито изглеждат!

незнам защо смесвате интелекта на родителите ,че е нисък и че са оставяли децата си по цяла нощ?ами в дискотеки и заведения стоят по цяла нощ деца на родители с висок интелект-на учители,на адвокати ,на псевдобогаташи ит.н.,които пият и дори употребяват наркотици.а колкото до обвиняемия просто е изкупителна жертва на ВИСОК ИНТЕЛЕКТ,който навярно му плаща разноските за Марковски

Много точно и ясно!

ИСТИНСКИЯТ ИЗВЪРШИТЕЛ НА ТОВА ГНУСНО И ОТВРАТИТЕЛНО ДЕЯНИЕ СЕГА ДОВОЛНО ПОТРИВА РЪЦЕ! ХВАНАЛИ СА НЯКОГО ЗА КАНАРЧЕ! А ТОЙ, ИСТИНСКИЯТ ПРЕСТЪПНИК УТРЕ ПАК ЩЕ ВЪРШИ ТАКИВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ! ОТВРАТИТЕЛНА И НЕРАБОТЕЩА СЪДЕБНА СИСТЕМА!

За да може убавеца да изнасили и убие още жертви и да почерни живота на още български семейства. Невинно агънце е той....!

МНОГО СЕ УЧУДВАМ ОТ ПИСАНИЯТА НА ХОРАТА. КАКВО СТЕ СЕ ВТОРАЧИЛИ В ТОВА КАКВИ СА РОДИТЕЛИТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА? НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ОТНЕМА ЖИВОТА НА ДРУГ! СМЯТАМ, ЧЕ ЛАЗАР КОЛЕВ Е СЪПРИЧАСТЕН КЪМ ТОВА ЖЕСТОКО УБИЙСТВО ПО ЕДИН ИЛИ ДРУГ НАЧИН. ЕТО ЗАЩО ТРЯБВА ДА СИ ПОНЕСЕ НАКАЗАНИЕТО НАЙ- МАЛКО ЗА СЪУЧАСТНИЧЕСТВО. НЕКА НАЙ-ПОСЛЕ ДУШИТЕ НА ТЕЗИ ДЕЦА ДА НАМЕРЯТ УТЕХА! ВСИЧКИ МНОГО ЗНАЕМ ДА ФИЛОСОФСТВАМЕ КОГАТО НЕ СТАВА ДУМА ЗА НАШИТЕ СИ ДЕЦА. АЗ СЪМ ДОРИ ЗА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ПРИ ИЗВЪРШВАНЕ НА ТАКОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Е хайде да убиваме наред без да сме доказали и без да се интересуваме дали е виновен или не???Правосъдието е за това да се докаже нечия вина..Когато обвинението буди съмнения те трябва да се премахнат с доказателства а не с приказки. Седнали обвинителите да обясняват как точно и какво се е случило след като 4 години си търсеха виновен и сега "обясняват" подробностите без неопровержими доказателства. Нека всеки си получи заслуженото наказание при ДОКАЗАНА ВИНА

в балхаристан истинските престапници са садиите, прокурорите, министрите, дупетатите, президентат и премиерат. този на снимката е мюре

В България ,както и навсякъде по света,неграмотността и нихилизмът раждат маргинали ,неграмотници и престъпници .

В България, както и навсякъде по света, най-големите маргинали, неграмотници и престъпници са във властта.

"Майката и бащата на убитите момичета - Фани и Стоимен, обаче са убедени, че именно Колев е погубил дъщерите им" Откога са толкова убедени? Преди няколко месеца бяха убедени, че не е той виновникът.

една невинна зертва за да се скрият истинските убиици, деца на мутрокамунашки мафиоти. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Чудя се на акъла на тези, които го защитават (естествено, ако не са негови близки). Кой всъщност защитавате?! Един изнасилвач, който е изнасилил едно 15 годишно дете. Дори само за това престъпление би трябвало да изкара още дълги години от живота си в затвора. Ако това беше вашето дете как щяхте да се почувствате? Как се чувства и в момента това момиче след гаврата на този боклук? Заслужил си е всеки един ден в затвора и там му е мястото на него и подобните нему за да почувства по-най добрия начин какво е да те изнасилват.

А откъде си толкова сигурен,че е той?И какви са били тези родители,които са възпитали децата си да ходят цяла нощ по заведения и да водят сексуален живот на тази възраст!

никой не защитава доказан изнасилвач и убиец. този, че е престъпник - такъв е, но вероятно не е извършил точно това престъпление. не сме убедени някак си, че може да изнасили и убие две здрави и силни момичета. много жалко за двете деца - случилото се без съмнение е ужасно, но......с такива родители, животът им едва ли щеше да е много стойностен.

това дело мирише отвсякъде ...

Момчето е невинно! Други са убийците и ги прикриват, защото са деца на висшестоящи личности! Господ ще раздаде правосъдие!

Оставете го Господ малко на спокойствие, и си свършете вашата работа.

Хайде без Господ, че ако го имаше и се беше намесил, нямаше да коментираме тази трагедия!!!

мухльо и ти ще отговаряш пред Господ!

Защо, много е права Вероника, само Господ съди безпристрастно - Лазар Колев може да е всякакъв, но в случая е изкупителна жертва - това е истината и нея я знае всеки човек в града.

Имам чувството че прикриват някого.... най-малко петте години, през които се точи разследването и делото говорят за това.... да не говорим за другите съмнителни моменти...

абсолутен невинен!!!друга е истината....маиката и бащата на сестрите сащо са за затвора,срам и позор са такива псевдо родители....нещастници!!!

Не съм убедена в престъплението на Колев, сам да изнасилиш и убиеш две момичета.Може да няма дар слово момчето и затова не говори убедително, но като си спомням , че имаше показания на учителка /те като , че ли я изкараха луда/ имаше самоубийства на важни личности,може да имаме съмнение,колко е виновен гражданина Колев.Марковски е добър адвокат, той едва ли ще защитава убиец, въпроса е да се докаже истината, ама тя каква е ........ тъмна Индия.Майката на момичетата- да не бърза да дава присъда, защото може би знае нещо от истината.Имат вина и родителите, не е имало контрол ,след два дни установяват , че им ги няма децата. Да неприлично е облеклото, но времето е горещо...

И аз не съм убеден, но с втората част от поста Ви не съм съгласен. Адв. Марковски защитава предимно и само престъпници - мафиоти и убийци. Много интересно е как не особено заможни хора си позволяват скъпоплатени адвокати като него, в случая даже и в комплект със сина му. А иначе наистина има качества на професионалист или поне не го мързи да се рови в подробностите и да използва всяка грешна буква на противната страна за да защитава клиентите си. Дано не използва и други средства (разбирай финикийски) за постигане на целите си.

Марковски защитава само убийци и мафиоти......точно по тази причина, че е добър адвокат.... Щом той е адвокат значи вината е сигурна.

аз пък се чудя от къде Лазар има пари за Марковски??!? И друго ,или е съучастник и доброволно срещу пари се е съгласил да поеме вината ,или ако е невинен пак се е съгласил да поеме вината...присъда ,обжалване.. я полежал някоя година ,я не...

И всичко това трябва да се докаже,нали?

Кое трябва да се докаже, че Марковски взима безбожни хонорари и че тоя няма откъде да извади парите освен ако не се е разбрал с някой с пари?

Да ви гледа в очите? Защо? Вие можете ли да гледате в очите на хората като искате доживотен затвор и пари за негледаните си, изоставени и погубени щерки? На какво ги научихте през годините, когато бяха живи? Жалко е и за новото ви дадено дете! Дано и него не научите на пиянство и сексуален разгул!

Приеми един съвет от мен. Преди да напишеш нещо първо помисли много добре. Не давай оценка за нещо, което не знаеш и се моли всеки ден, защото не знаеш утре какво те чака - теб и евентуално твоите деца.

A защо не помислите че в Пазарджик не живеят само Белнийски и Колев. Градът е малък и поне 80% се познават помежду си и могат да кажат кой кой е...А че е набеден е от ясно по ясно.......трябва ни показност пред ЕС а не правосъдие...

Факт е, че в обществото остана усещането за некомпетентно проведено разследване и прикриване на евентуален друг влиятелен извършител. От тук нататък, каквото и да постанови съдът, винаги ще тегне съмнението за несправедлив и опорочен процес.

Всички знаем, че са замесени хора от политиката и на високо ниво. Поредната изкупителна жертва - да замажат на обществеността очите.

Защо някой от изказалите се "ЗА" виновността на Лазар Колев не обясни с думи прости как той сам е успял да изнасили и убие и двете момичета?Това е невъзможно действие за сам човек.И освен това всички помним разказа на майката на Лазар Колев пред една от телевизиите за насилственото взимане на материал за ДНК от него в затвора,който не беше съпоставен с предварително взети проби от труповете,а се наложи ексхумация за да се изрежат ноктите и за да се вземат вагинални проби.Помним и нелепото "самоубийство" на проф.Раданов след заключението му,че са били прегазени от автомобил.Има много питанки по това разследване.Не бързайте да осъждате!

И аз смятам, че има много сбъркани неща в това дело, но обеинението не твърди, че е бил сам, а точно обратното - имало биологичен материал от втори човек. Ако наличието на втори човек е вярно, това изяснява някои въпроси, нали?

Особено ако се вземе предвид и първоначалната съдебномедицинска експертиза на проф.Раданов,нали?

Този човек не е убедителен! Ако беше невинен, реакциите му щяха да бъдат други!

Толкова сте психолог. Поне не замесвайте тази професия в мръсотиите на разследването.Колкото и да си невинен като не можеш да кажеш кой е извършителя няма как да се държиш. Сал едно остава - да повтаряш че си невинен дано някой професионалист те чуе...

Щеше да има значение колко е дебел Марковски ако работеше като балерина примерно а той е адвокат. При това супер интелигентен и кадърен.Правото на защита е основен белег на демократичното общество.А и хич не съм сигурен колко виновен е виновния в това дело.Носеха се други слухове, ако помните.

Майката и бащата - той е убиеца нека и майка му да страда"....Съжалявам че ще го напиша но майката е "истинския" убиец на децата си. Такъв непукизъм когато ги няма непълнолетните ти деца говори само за едно - не е за 1-ви път, свиканала и добре се е чувствала. Мъката сигурно и е голяма но нека застане срешу огледалото и да си каже с ръка на сърце - бях добра и загрижена за децата си..А като я гледах и колко се беше разголила сякаш отива на плаж не ми си мисли как се отнасч и с чуждото дете....

Това как се е облекла няма нищо общо с това, което чувства. Моли се и на теб да не се случи такова нещастие, защото тогава няма да знаеш къде се намираш и последното нещо, за което ще си мислиш е свързано с облеклото.

Белнейски са прости хора, с нисък интелект. Правили са каквото са смятали за нужно, смятали се че е нормално техните момичета да висят по заведения досреднощ, както висят хиляди други деца. Самите те са на нивото на деца, не бива да ги съдим толкова строго. Облякла се е неподходящо, но толкова може жената.

Така леко търсите обяснения за очевадното. Вижда се че е и с прическа и с грим - не ме разбирайте погрешно, не желая да вида клошарка- искам да видя майка на която и пука за да си я представя как и е "пукало" и когато 3 дни ти няма децата, че дори не се се свързала с тях по телефона да ги чуеш...Такова нещо не видях и преди 5 години за разлика от излъчването на бащата......

тоя дебелак адвокат защитава смо убиици крадци дилари и всякакав боклук в булгаря веднаж само беше адвокат на едно момиче което беше убито от полицаи и не направи нищо защо ли живее може би сами да яде и да сере уясен плужек не си ли мисли че всичко ще му се варне но за него само парите са от значение защо не се постави на мястото на родителите на убитите момичета

Да влиза в затвора, заслужил си го е и от преди. Хайде стига мистификации и измишльотини.

Единственият начин Лазар Колев да се отърве с по-лека присъда, беше да проговори и да каже истината.Той отказа....жалко,че никога няма да разберем какво се е случило в онази нощ!

И какво ще прави с по-леката присъда на съучастник, когато още в затвора ще даде фира ;). Как според Вас миндил като тоя си позволява такива мастити адвокати, тия да не са :про-боно" или както там се води ;). Въпросният Лазар няма друг избор, освен да излежи и чуждата вина, ако иска поне да е жив. А липсата на категорични доказателства ще помогне на мастития адвокат когато случаят се позабрави, да го измъкнат ни лук ял, ни лук мирисал, ще му дадат нЕкой лев за "услугата" и всичко 6. Тоя филм сме го гледали...

Само на мен ли така ми се струва или преяждането е "професионално забозяване" за адвокатската професия?! PS Фидосова, снимката горе...

Като знаят родителите на двете момичета, че Лазар е виновен, а не признават собствената си вина и на двете си деца, защо искат и родителите на Лазар да страдат? Марковски старши е най-добрият адвокат в България и той няма да допусне да го разиграват прокурорчета и родители, които не си гледет децата! И на такива злобни и несъвършени родители дадоха друго дете?! ПРИРОДО, НАКАЖИ ПОДОБАВАЩО И ИСТИНСКИТЕ УБИИЦИ И БЕЗСРАМНИТЕ РОДИТЕЛИ НА СЕСТРИТЕ БЕЛНЕЙСКИ!

липса на алиби = вина?!

в България е така. Боже опази да не те нарочат, че си осъден от малоумни съдии, които въобще не са прочели доказателствата от мързел. Не знаех че нашата лаболатория е по компетентна от чуждите. те не бяха категорични за вината му