Това коментира и.д. директор на "Социално подпомагане"-Русе Цветелин Симеонов, цитиран от БТА.

Обвинен за убийството на Пламена е 38-годишният й баща Пламен Петров. Момичето е починало след побой, съобщиха от полицията.
Директорът на ОД на МВР-Русе Георги Великов заяви, че има удари по цялото тяло на детето, като са използвани и тъпи предмети.
Бащата казал, че Пламена паднала, ударила се в печката и си глътнала езика.

Кръвните проби на Пламен и жената, с която живее, показали, че не са били пияни. Мъжът е задържан в русенския арест.

Другата му четиригодишна дъщеря е изведена от апартамента в блок "Мура" в кв. "Здравец" и е под закрила. Ще бъде уведомена майката, която живее в град в Южна България.

Вчера съседи разказаха, че непрекъснато е имало скандали в дома на Пламен. При отворени прозорци се чувал боят, който нанасял на децата.

По повод на коментарите за тормоз над Пламена, Симеонов обясни, че "ако някой твърди, че е подал сигнал, да дойде и да каже".

След детайлна проверка на повече от 600 писмени и телефонни сигнали социалните служби и Агенцията за закрила на детето не са открили оплаквания за домашни проблеми в семейството. Единствените преписки, които са заведени в полицията, са били за конфликти между него и съседите му, предаде БГНЕС.

От ОУ "Васил Априлов", където момичето е било в първи клас и е посещавало редовно училище, също не са постъпвали сигнали за насилие.
Оттам споделиха, че познават бащата като загрижен родител, въпреки че е имал конфликти с други родители.
Детето е било контактно, с добри взаимоотношения със съученици.

Симеонов каза още, че през 2011 г., по повод на развода с първата му съпруга и предоставянето правата за отглеждане на двете момичета на Пламен, от "Социално подпомагане" започнали да дават помощи.

"Като самотен родител сме го подпомагали с месечни помощи по закона за социалното подпомагане, с целева помощ за заплащане на наема за общинското жилище, както и с помощи за отопление. За момичето, което е в първи клас, сме предоставили и целева помощ", обясни Симеонов.

Пламен е пенсионер по болест, като лекарите от ТЕЛК-а са отправили препоръка, че може да работи, но да не се натоварва психически.

Мариела Личева от Агенция "Соцално подпомагане" коментира пред Нова телевизия, че обществото предпочита да не се намесва, за да не наруши спокойствието си:

"Няма как учителите, съучениците и техните родители да не са забелязали в какво състояние децата ходят на училище. Изумена съм, че съседка всекидневно е чувала детските писъци и въпреки това не е подала сигнал".