Същата е публична личност в града, в който живее и изказа притеснения относно личния си живот и достойнство.

Темата за домашното насилие в момента е изключително актуална, защото в обществото върви дебат около Истанбулската конвенция. Мненията са полярни, но жените в риск са сред нас. В Дир.бг ще ви разкажем истории на жени, които в момента търпят и са жертва на домашно насилие. Имената и градовете, в които се развиват действията, ще променим от съображения за сигурност на потърпевшите. Историите обаче са реални и са ни предоставени от кризисен център, в който ежедневно се сблъскват с проблема.

Съпругът отправял заплахи по телефона и чрез публикации в интернет пространството за живота, здравето и имайки предвид известността й, чрез публикации на нейни клипове в средствата за масово осведомяване. Заплахите започнали непосредствено след подаване на молбата за развод. За случилото се госпожата е сезирала съответно органите на МВР. Проведени са консултации с психолог и юрист и са й разяснени възможностите по Закона за защита от домашно насилие. Жената стартира и гражданско дело за защита срещу домашно насилие. Дълго време делото беше отлагано и проточвано с аргумента, че „кибер тормозът” не е основание за изискване на мерки за защита. След шестмесечно забавяне и след представяне на доказателства като извлечения от телефони, материали от медии и разпечатки от социални мрежи, на жената и беше наложена мярката:”насилникът да се въздържа от насилие” и „да посещава специализирана програма за извършители на насилие”.

В настоящия момент извършителят не е посетил нито веднъж специализираната програма, за което e сезирана прокуратурата за нарушаване на съдебна заповед.

Кибер насилието и нападките в публичното пространство спряха, но жената все още посещава психолог, с цел възстановяване на емоционалното си равновесие и психичния си комфорт.