Полицията върна 22 000 лв. на три измамени жени

stat
12:33  |  10 ноември 2017 | Общество / Редактор Виктор Стефанов /  
Парите са били открити и иззети при акция срещу измамниците (Снимка архив) Парите са били открити и иззети при акция срещу измамниците (Снимка архив)
Сн.: МВР

Полицията в Монтана върна днес 22 000 лева на три възрастни жени от Монтана, станали жертви на телефонни измами през тази година.
Жените са получили съответно 14 000 лева, 6500 лева и 1500 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана Те са благодарили на полицаите, като са обяснили, че дадените на измамниците пари са били спестявани с години и са пазени за "черни дни".

Върнатите пари са били открити при акция срещу телефонните измамници на 17 август т.г. Тогава в момент на прибиране на голяма сума криминалисти задържаха двама мъже от Вършец, а в колата им бяха открити още пари, прибрани същия ден от други жертви на телефонни измами. По-късно съдът издаде постоянна мярка за задържане за измамниците и в момента те очакват своите присъди в затвора.

От началото на годината в Монтана са станали около 60 телефонни измами, при които жертвите са дали над 300 000 лева и голямо количество златни накити.

Всички измами са направени по една и съща схема - непознат се обажда на жертвата, представя се за криминалист от полицията и иска съдействие за залавяне на телефонни измамници. За целта жертвата трябва да хвърли от балкона си или да остави пред дома си всичките си налични пари и златни накити и да изчака половин час докато "измамниците бъдат заловени и парите й бъдат върнати".

През последните две години полицията напечата множество листовки с предупреждения как хората да се пазят от измамници, налепи стикери на много публични места и на домашните телефони на възрастни хора, предприе кампания в медиите, но въпреки това измамите не спират.Последно в Общество


Европредседателство за 235 хиляди лева на ден

120 милиона лева е струвала основната сграда на НДК, построена през периода 1976-1980 година. Това показват данните от онова време.