Инцидентът е станал около 10.30 часа, когато между охраната и клиент, който се е опитвал да открадне блуза от магазин, е станало спречкване.

При скандала, според очевидци, охраната използвала метални тръби, с които бил нанесен побой над младежа. Един от гардовете пък използвал остър предмет, вероятно нож, с който намушкал 19-годишния.

Вижте снимки>>>

Раненият младеж е откаран в "Пирогов" и е в шокола зала. По неофициална информация той е с арабски имена, съобщи bTV.

От пресцентъра на болницата съобщиха, че за момента няма непосредствена опасност за живота на пострадалия. Направените на този етап прегледи и изследвания показват, че той има няколко рани в областта на гръдния кош и частично засягане на едната половина на белия дроб. Младежът е в операционната.

Свидетел разказа пред "24 часа", че момчето е било брутално пребито от охранител, като дори не било ясно, че се е опитвал да краде. Очевидецът, пожелал анонимност, обясни, че докато младежът държал блузка, неговата приятелка тръгнала да я плаща на каса. Тогава обаче охранителят се нахвърлил върху него и го влачил от един магазин до друг, след което го налагал с метална палка и го наръгал няколко пъти.

Огледът на полицията продължава, обстоятелствата около случилото се все още се изясняват, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 14 март 2015 г. трима охранители пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров във варненския Гранд мол. Мъжът, който страдал от шизофрения, не е бил агресивен.
25-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 20-годишният Цветан Маринов са обвинени в извършване на убийство по хулигански подбуди с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.