Пожарникар загина в Германия по време на спасителна операция за извеждане на блокирани от наводнения хора в южната част на страната, предаде ДПА.

Тази нощ той е бил в гумена лодка заедно с трима свои колеги в Пфафенхофен, когато плавателният съд се е преобърнал. Тялото на загиналия е намерено рано тази сутрин, съобщи говорител на властите в града в провинция Бавария. Тримата други пожарникари са спасени, добавя БТА.

Екипът е бил на път да спасява семейство от тежко наводнен район. Няма повече подробности какво се е случило с хората, на които е трябвало да бъде оказана помощ.

Пожарни екипи и служители на спешните служби работят без прекъсване от началото на поройните дъждове, които валят непрекъснато от петък.

Днес е обявено предупреждение за поройни дъждове и гръмотевични бури в Швабските Алпи, южно от Щутгарт, както и в районите около Аугсбург, Нюрнберг, Бамберг и Регенсбург.

Снимка: AP/БТА

Предупреждение е издадено и в няколко района на Бавария. Заради преливането на реките, там на помощ е изпратена германската армия.

Стотици хора са евакуирани заради наводненията. В близки институции са изведени и стоте затворници от затвора в Меминген, западно от Мюнхен.