Парламентът не събра кворум за започване на извънредното заседание, свикано по разпореждане на Росица Кирова - "за председател на Народното събрание", по искане на "Продължаваме промяната-Демократична България", предава БТА.

При втория опит за начало на заседанието в залата се регистрираха 69 народни представители при необходими 121. Няма кворум, желая ви на всички хубав ден, обяви Росица Кирова (ГЕРБ-СДС).

При първия опит се регистрираха 67 народни представители - един от ГЕРБ-СДС, 56 от "Продължаваме промяната-Демократична България", девет от "Има такъв народ" и един независим депутат.

Предизборна кампания е, трябва внимателно да подбираме темите, по които поправките в Конституцията ни дадоха право за свикване на Народното събрание по време на кампания, коментира пред журналисти Росица Кирова след първата неуспешна регистрация за начало на извънредното заседание днес.

В пленарната зала беше служебният министър-председател Димитър Главчев.

Дневният ред на заседанието включваше обсъждане на проект на решение за задължаване на министъра на здравеопазването да предприеме действия за сключване на Колективен трудов договор в отрасъл "Здравеопазване" и изслушване на служебния премиер и министър на външните работи Димитър Главчев във връзка с резолюцията на ООН, утвърждаваща Международен ден за възпоменание на геноцида, извършен от босненската сръбска армия в Сребреница през 1995 г.

От "Възраждане" и от "БСП за България" обявиха, че няма да участват в извънредното заседание на парламента.