Скай Нюз: Лондон ще изгони руски дипломати

stat
14:11  |  14 март 2018 | По света / Автор Красимир Тодоров /  
Британски химически части обработват местопрестъплението, където бе отровен Скрипал Британски химически части обработват местопрестъплението, където бе отровен Скрипал
Сн.: БТА

Стана известна и първата мярка, която ще приложи Великобритания спрямо Русия по повод скандала със Сергей Скрипал, отровен с вещество, произведено в СССР.
Британското правителство ще обяви за "персона нон грата" руски дипломати, съобщи Скай Нюз, като се позова на свой източник от все още неприключилото заседание на Съвета за национална безопасност.

Очаква се числото на изгонените дипломати да е по-малко от безпрецедентната мярка през 1971 година, когато от Лондон бяха отстранени 105 съветски дипломати. Засега не е известно дали в списъка ще попадне и руския посланик във Великобритания.

Прогнозите са той да бъде оставен, за да може все пак да има диалог с Москва. Очаква се Тереза Мей да обяви всички мерки срещу Русия след края на съвещанието.
Последно в По света


Предстои пълна промяна в работата след 20 г.

Към 2030 година 800 милиона работни места ще бъдат изместени от роботите и професионалният път за много хора ще се промени.