По думите й изпълнителят на проекта - Сдружение "Тракия -4", има воля в следващите ден-два да финализира преговорите и да започне разплащане с фирмите подизпълнители на Лот 4 на магистрала "Тракия".

В средата на миналия месец работници протестираха на новостроящия се участък на магистралата - Ямбол – Карнобат с искания на фирмите, в които работят, да бъдат изплатени минали задължения от близо 10 милиона лева.

Павлова обясни защо се забави финансовото обезпечаване на оставащите 35 километра от магистралата:

"Строителят беше по-демобилизиран. На някои участъци въобще не се работеше, на други се работеше на по-забавени темпове. Те търсят кредит, оборотни средства, за да могат да предплащат и да се разплащат. Важно е, че те дадоха своята воля и желание да достроят тази магистрала. Тези 35 километра са финалната права. 85 километра вече са построени. В понеделник, вторник те ще финализират своите преговори и най-вероятно ще постигнат успех, ще започнат да се разплащат. За съжаление, ще трябва да работят денонощно, на пълни обороти, за да го направят."
 
Министърът на регионалното развитие в оставка заяви още, че най-лошият вариант за страната ще бъде ако се тръгне по "спиралата от избори". Според Павлова, това ще доведе до още по-голямо обедняване на хората.