Брюксел все още не вижда ефективно правосъдие в България

stat
07:42  |  25 октомври 2017 | Политика / Редактор Виктор Стефанов /  
Еврокомисар Вера Йоурова: Имате още работа, особено в областта на наказателното правосъдие Еврокомисар Вера Йоурова: Имате още работа, особено в областта на наказателното правосъдие
Сн.: europa.eu

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова заяви, че борбата срещу корупцията и организираната престъпност в България все още не е достатъчно ефективна.
За БНР тя отбеляза, че се полагат големи усилия, "за да се случат нещата както трябва и за да може този механизъм за сътрудничество и проверка да приключи", както се очаква - до края на мандата на настоящия състав на ЕК.

Но има още работа, особено в областта на наказателното правосъдие, както и за създаването на система, която да е достатъчно ефективна в борбата срещу организираната престъпност и корупцията. Все още не виждаме системата да осигурява осезаеми резултати в това отношение, каза Вера Йоурова, която днес започва двудневно посещение у нас.

През ноември ще публикуваме доклада за наблюдението, който ще покаже дали основните стъпки и задачите, които бяха поставени в доклада от януари тази година, се изпълняват от българска страна, каза Йоурова. По нейните думи ще има справедлива и безпристрастна оценка от страна на Европейската комисия дали България е постигнала достатъчен прогрес.Последно в Политика


Европейската отбрана на фокус при визитата на Меркел

Основните теми на разговорите при визитата на Меркел в София ще са свързани с миграцията и общата европейска отбрана, отбеляза за Дир.бг Даниел Стефанов.