Брюксел все още не вижда ефективно правосъдие в България

Еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова заяви, че борбата срещу корупцията и организираната престъпност в България все още не е достатъчно ефективна.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел все още не вижда ефективно правосъдие в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С комуно патии,ГЕРБ и БСП-създатели на корупцията,правосъдие е невъзможно,а само опити за заблуда на ЕС и ЕК!

Дръжте си го Баце и чакайте ефективно правосъдие на кукуво лято, или от умрел писмо , както ви е удобно.

Няма и да видят!

И децата знаят ,че няма правосъдие.Защо когато осъдят случайно някой по справедливо ,а Е съд отменя присъдата.Просто ,,рибата мирише от главата,,тъкива са и вашите закони ,та нашите АЛЧНИ СЪДИЙ И ПРОКУРОРИ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТЯХ,ВИНАГИ ЗАЩИТАВАТЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.

От една страна управляващите казват, че съдебната система е независима. От друга парламента, президента (партиите) имат пълно мнозинство и в съдийската и в прокурорската колигии на ВСС. Какво значи независима съдебна система. Май е независима само от народа и обслужва само тези, които са ги сложили на топлите местенца с гарантирани 5 цифрени бонуси и кариерно развитие.

съседски хроники: гошо лъжеца вика колю крадеца

Драги Брюксел, в България ние живеем простичко. Такива неща като справедливост , правосъдие, спазване на закони които самите ние създаваме, корупция не съществуват при нас. Те правят живота сложен и само ни объркват. А всъщност вижте колко е простичко. Справедливостта понеже е относителна се определя от по-силния физически и ...финансово. А ако се срещнат двама такива ту единия печели ту другия при това се случва много бързо. Що се отнася до корупцията ... че ако няма такова нещо знаете ли каква бъркотия ще настане. Няма да знаеш на кой какво да бутнеш за да оцелееш. А с тия правила дето искате да ги въвеждаме по добре да си теглим куршума. Бедния как по точно да прави бизнес? От къде да си набере начален капитал? Че той ако не открадне кой ще му даде? За това вие дайте а ние си знаем как ...простичко. И още нещо. Щом не променяме нищо значи така си ни е по-добре. Само напоследък нещо почнахме да се съмняваме в това защото идва 2020 година и вие май повече кинти няма да давате. Това ми се струва че ще породи проблем. Така че е хубаво да си помислите за още поне 20 години една такава програмка специално за нас а ни е ...шъ си оправим правосъдието.

Със съмнителния избор с електронната система на съдии във ВСС, със съмнителния избор на председател на ВАС, със съмнителния избор на магистрати от Народното събрание за членове на ВСС, управляващите си осигуриха един периодот 5-7г .да бъдат прикривани. Корупция и спокойствие. Къде спят от ЕС?? Не виждат ли какво става?

мозък ражда големи съмнения. Важи и за брюкселските папагали.

Какво да направи ес. Освен да ни назначат ВАС, ВСС, главен прокурор.....

ми то не само Брюксел, и аз не виждам ефективно правосъдие...

В България има институции, които по закон трябва а преследват корупцията и да се грижат за ефективно правосъдие. За съжаление те са овладяни от същата мафия, която трябва да преследват, зависими са от нея и затова не правят нищо освен да симулират, замазват и да преследват неудобните за мафията. Най-отгоре стои и един главен прокурор, който е безконтролен, безотчетен и всевластен. Чрез ВСС контролира следствие, съд и всичко. Вместо да се потърси отговорност на законово призваните институции и ръководителите им, мафията за пореден път иска да създаде някакви "нови" структури, които по същество да нямат никакви функции, но да служат като параван. Накрая всичко пак опира до съществуващите органи, които пак няма да правят нищо, освен да си раздават бонуси, да пият кафета по офиси на олигарси и да се возят в лимузини.

или да се опълчи на забогателите и тяхната мафия? Нали ще го катастрофират или гръмнат, удавят.. Такива процеси се задвижват от двигателя, въртящ колелото на историята - народът.

Как да направим така, че хем вълка да е сит, хем агнето цяло?

То малко странна цялата ситуация. От EU явно не искат да ни свалят каишката с тези мисии за наблюдение. От друга страна им е пределно ясно защо се случват нещата, но продължават да толерират тези които способстват това ниво на беззаконие и корупция докато са им послушковци и правят каквото им се нареди в международен план. Накратко Европата ако наистина иска да се промени нещо трябва да спре с лицемерните действия на докладите, а да подходи по-твърдо. Ако идеята им е да запази статуквото да си го кажат направо, а не да продължават да хвърлят прах в очите на матряла.

Е как по-твърдо? Нали тогава всички ще се разпискат, че ни се отнемала независиостта и "Брюксел" ни се месел във вътрешните работи. То така хем сърби, хем боли.

За какво правосъдие говорим?? Та тук е прокурорска република. Каквото иска Цацата, това става. Избраха си политиците техен ВСС, Председател на ВАС, сложиха си на всички съдилища шефове техни хора, повече от магистратите са зависими и назначени с лобита, е какво искаме?Гонят като прокажени достойните и честни магистрати. Провежда се реваншистка политика.С две думи: Правосъдие в България няма и няма да има.

Не виждал. Ами,няма и да види,докато най- корумпираната сбирщина ГЕРБ е на власт. БОЦО е налапал цялата държава ,но един ден ще му приседне. Цял свят вече го знае що за стока е.

Хубава жена и умна, вижда нещата така, както са. Нашите тупани са надянали розови очила, ояли са се и мозъците са им затлъстели

Наистина ли са очаквали друго като премиер ни е сикаджия? Много са наивни горките.

Брюксел все още не бил виждал еди какво си/няма и да го види никога/, а хората не виждат въобще смисъл от съществуващият олигархо клептократски арабско негърски спукан катун наречен ЕС във вечен партер.

до председателството трябва да се оправим защото иначе какво председателство ще е мафиотско

Еййй, бе Баце, бива ли така - имиджа ти на пръв международник на Балканите да страда от някакви си доклади?! Я виж там, като се съберете с Меркел и тя пак ти даде пържолката, да ѝ подметнеш две три приказки за тези доклади - стига вече са те тормозили с тая корупция, дето я няма у БГ! Пък, ако Меркел не кандиса - той деди Юнкер служебно ще ги спре през 2019-та - както е обещал - стискай зъби, не остана!;) Таман и цацако ще изкара спокойно пълния си мандат...

внимавай в картинката

Нима?;) Канцлерката с мен няма да се занимава, ама някой тюфлек, дето го е страх да влезе в маалата, може да събере смелост да ме посети в центъра на голям областен град, че да ме респектира!

Не ъака бильо щото наш боко друго казва та даже и потупване по рамото на меркелката се хвали... Това го знае и го говори с години българина ама еврогейците сигурно имат ''кал в ушите'' или придошли пари в джобовете че сега го разбрали

България и правосъдие ?

Сега всички ще ревнат срещу всички. И никой няма да се сети, че с една разпасана команда, каквато е България, и в частност българската политическа класа, никакви реформи не могат да се очакват. Което само по себе си е подигравка с народа. Един започне да се опитва да прави и реформира нещо, и цялата комуно-турско-царско-циганско-герберска и незнамси каква пасмина, се втурва да дърпа чергата всеки към себе си, за да я разкъса на парчета. Така държава и реформи не се правят. Брюксел и понятие си няма с кого си има работа, понятие си няма от балкански нрави. В тази държава имаш чувството, че всеки е враг на всеки, и че никой в крайна сметка не иска тази държава да дръпне напред...

Не неефективно, то няма никакво правосъдие. Причината е, че ЕС подкрепи да ни управлява организирана престъпна група. ЕС не го интересува кой управлява и дали има престъпност или корупция, него го интересува да се слуша и изпълнява.

Ами няма. Нали бандитите са все "наши" хора. Тук там има някой свободен агент и го наказват сериозно и това е.

Правителствата на Бойко така изкривиха България, че и Брюксел да не види нищо!

Брюксел да даде добър пример , да се запознае с досието на Борисов , с което убеден съм специалните служби на запад разполагат , а не да се прави на щраус защото им е удобен.

Така е, удобен е за Брюксел защото е "перфектният изпълнител",но ако никой не гласуваше в България за него и Брюксел нямаше да го подкрепя. И защо не си зададете въпроса -защо от всички държави членки на Европейския съюз България е най-корумпираната държава ?

завърнаха се присъди под медиен натиск и за назидание както в старите времена без да се търси справедливост и равнопоставеност

Да Иван Костов още чака за съд и присъда....

Направо се изчака циганинът му неден.

Това е основната причина, за да не ни искат в ЕС. Нашите политици непрекъснато се напъват да ни убеждават как сме изпълнили всички изисквания на ЕК. Върховенството на закона на всички нива без разлика на пол, длъжност, вероизповедание трябва да стане верую за всеки български гражданин. И още непрекосновеността и защитата на частната, личната собственост трябва да се превърне в първи закон на България и за посегателство мерките да са жестоки и да няма давност. Ако наистина искаме да сме в това голямо семейство, наречено Европейски съюз, трябва да се разделим с насадените представи за облагодетелстване от власта, за келепира от заеманата позиция още сега. Трябва да се разделим час по скоро с възприетия руско-съветски модел на държавност. Само тогава ще имаме самочувствието да се наречем европейци и децата ни няма да се чувстват по низши, отивайки на Запад. Нищо против Русия и нейния велик изстрадал народ. Този народ продължава да страда под ботуша на една жестока вековна система, независимо от това как се нарича тя през вековете. Ние не сме те и няма защо да се делим на фили и фоби.

Някой да би да е очаквал друга реакция за правосъдието ни от ЕК? Положителна оценка е възможно да е имало само от Юрий Чайка и други като него.

Твоят господар нали е голям демократ бе кво те интересува който и да било от евразийския съюз? Гледай си еврогейската комина и мри от глад и мизерия под тиквеното дем управление

Комина=кочина

И ние,българите очакваме истинско правосъдие,но досега не сме видяли.

Как да види като се прегръща , целува и праща сърчица на престъпник номер едно в България.

Няма как да видят нещо, което го няма.

Брюксел да спре да угоява българската мафия, която държи властта и правосъдието в България!

Няма да спре защото така им е удобно.

Ами не виждат, защото все още няма създаден микроскоп с достатъчно голямо увеличение...!!! Дааа...!!!

"Който не вижда, ходи на доктор и слага нови пенджери".

и нови тенджери да сложи, като няма какво да се види - няма! Правосъдие в тази територия нито има нито ще има някога. Онези 2,5 милиона души прозряхме това доста отдавна и сменихме квартала...

Стой си там и не се обаждай бе сдуханяк нещастен!

То и България вече не вижда ефект от "Брюксел", тия за правосъдие се жабуркат. Тая мода - ЕС, вече не е актуална.

Че има ли някой, който да вижда, освен шайката в парламента и приближените им?

И България не вижда ефективност в Брюксел след 10г. на безсмислени доклади, но това е положението. Единственото ефективно нещо се оказа мафията ни, която се разви именно с кражби на евросредства. Така, че точно Брюксел да ни критикува си е направо нелепо. Очевидно нашите им се отчитат и просто всеки си играе ролята за пред хората. Послед отиват в ъгъла и делят парите. Путин не е стока, но това положение идеално му помага. И само подкокоросва недоволните...а те са все повече и русия няма никаква заслуга за това. А именно Брюксел.

Абе, зомби, какво само навирате Путин? Той ли е виновен, че съдии, следователи и прокурори се облагодетелстват от служебното си положение и вземат имоти, като социално слаби и вземат рушвети? Путин ли ви е виновен, че премиерът ни е бивш мафиот? Путин ли назначава братовчедите си и роднините си на възлови постове, където минава потока на парите?

еми какво чакаш, като толкова разбираш? стани стани юнак балкански! ама сме юнаци само по кръчмите и по "форумите"

"Брюксел все още не вижда ефективно правосъдие в България" Ми то и ние не виждаме.

Не,не е достатъчно ефективна,а изобщо няма борба с мега-корупцията и орг.престъпност.

еми то няма как да се бориш със себе си! освен във филма "Боен клуб"

Как мислите, че корумпираната мафия ще се бори сама със себе си ли? Защо мислите навремето е създадена ЧК (черезвичайная комисия), а по-късно и Народният съд? Вярно, че покрай сухото е изгоряло и малко от мокрото, но поне е въведен някакъв ред, който е довел до просперитет и подем в държавата. Зададени са национални идеали и дългосрочна програма за развитие, защото хората имат нужда от "светло бъдеще". Колкото и фалшиво да е било това. Защото лошото асфалтиране на пътища не може да бъде национална доктрина!

Е що? Да питат Шиши!

В БЪЛГАРИЯ Е ПОВСЕМЕСТНА ! САМО ЧЕ В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА Е И НЕЗАВИСИМА !

"...борбата срещу корупцията и организираната престъпност в България все още не е достатъчно ефективна." Къде видяха борба с престъпността, че взеха да се чудят дали е ефективна. Май по-лесно се вижда борбата на престъпността срещу държавата( например по броя на нападнатите и бити служители на реда)

Имено...В Брюксел се надяват това да стане накакси доброволно.С убеждаване.Ама нищо в човешката история е се е случвало без притискане.Дали ще е икономическа преса или чисто физическа -това е друг въпрос.И един ден сухото ще изгори покрай суровото....

Вера Йоурова Късогледа ли е ? Не вижда ли че си Вдигнаха заплатите !

Какво правосъдие, какви пет лева.То няма държава, има само територия с племе, което боготвори вожда си Винету.

доста фиктивна..

То и тук не го виждаме, но и никой от управляващите няма намерение да прави нещо по темата. Освен демагогии.

Когато нещата не вървят в един бърдак като българското правосъдие се сменят курви..е, а не интериора. Най-подкупната система е правосъдието - за пари са готови да пуснат и най-безмислостния престъпник, всички в тази система се назначават или с пари или на партиен принцип. По-добре да раздадат оръжие на хората и сами да се защитават.

Шилo

Правосъдие не се вижда и в Ямбол, и в Куртово Конаре, камо ли в Брюксел. Никой в България няма намерение да бори корупцията, нито да направи съда и прокурватурата независими - всички "мерки" са само симулация на дейност. Не знам защо нашите престъпници (депутатите имам пресвид) си мислят, че в Брюксел ядат доматите с колците...