На изхода на село Яхиново в посока село Червен брег, встрани от пътя Самоков-Дупница, лек автомобил "Фолксваген Голф" се е блъснал в електрически стълб.

След удара, колата се е завъртяла и е помела четирима пешеходци, които са били на тротоара. Загинали са 41-годишна жена от Кюстендил, 15-годишно момче и още двама младежи от селото. Те са разлепвали и раздавали рекламни брошури в центъра на селото.

Вижте снимки >>>

Загинал e и 19-годишният шофьор на катастрофиралата кола.

Ранени при инцидента са двамата пътници във фолксвагена. Единият (на 16 г.) е транспортиран за "Пирогов" в тежко състояние, а другият - на 18 години е без опасност за живота и след преглед в болницата в Дупница е освободен.

На мястото на трагедията пристигна областният управител Виктор Янев и директорът на ОД на МВР Елиан Стамболийски.

Веднага след произшествието токът в селото бе спрян, а около 22,30 ч захранването бе възстановено.

Скоростомерът на фолксвагена е "замръзнал" на 180 км/ч., а вътре в купето са открити бутилки с алкохол, съобщи bTV. Отец Георги Паликарски, който служи в селото разказа, че е намерил бутилка, която изхвърчала от катастрофиралата кола.

Съученичка на най-младата жертва – 15-годишния Илиян пък сподели, че нейният връстник е бил много добро момче. Момичето допълва, че е познавала водача на автомобила, който е бил студент в София и имал шофьорска книжка от два три-месеца.

По-рано 54-годишен мъж загина при тежка катастрофа по пътя между Пазарджик и Пловдив близо до село Цалапица. Смъртта е причинена от челен удар при неправилно изпреварване на три автомобила.

Мъжът е шофирал автомобил с монтанска регистрация. По първоначална информация той е предприел рисково тройно изпреварване.