"С втори мандат с тази програма, която правим за финансовия програмен период 2014-2020 в България, съм сигурен, че ще се случат чудеса", заяви вътрешният министър, цитиран от "Фокус".

На среща с местни лидери и депутати Цветанов каза, че в правителството вече се обсъждали варианти за увеличаване на доходите на хората. Това била най-важната тема на разговор с премиера Бойко Борисов.

По думите му обществото трябвало да разбере, че вложените средства в инфраструктурата ще доведат до увеличаване на доходите. Той каза, че през последните два месеца финансовото министерство било отчело нарастване на потреблението, "което е добра стъпка за приходи в държавата и бизнеса като цяло". 

Основният акцент в работата на ГЕРБ са европроектите. Според него изборите през идната година ще бъдат "избори на добрата организация на партийните структури".

Цветанов се зарече, че кампанията ще бъде насочена към реално свършената работа и допълни, че очаква популизмът и атаките на опонентите да продължават.

Вътрешният министър отрече да има истина в обвиненията на депутата от БСП Димчо Михалевски, че се давали пари за София, а не за малките общини. Според Цветанов, от събраните местни приходи в столицата, само 30% остават за софиянци. Останалата сума се разпределяла солидарно към всички общини посредством републиканския бюджет.

С новите концесии за рудниците „Шахоница” и „Печинско” за общините Златоград, Рудозем и Мадан се откриват повече работни места, каза още в Смолян вицепремиерът Цветан Цветанов. Рудодобивът е основният поминък за тези населени места. В рамките на предстоящите няколко месеца, близо година, ще бъдат открити нови около 1500 работни места, което ще даде стимул на бизнеса. Цветанов подчерта, че преди време концесиите не са се решавали, защото са се давали или на приближените хора, или са се търсили някакви проценти, които трябваше да бъдат отделени. Той направи съпоставка, че през 2008-2009 година общо от концесионни такси и глоби в републиканския бюджет са влезли около 30 млн. лв., а сега в рамките на последните две години са влезли общо 180 млн. лв. „Това означава, че държавата иска ефективно да развива тези богатства, за да могат да се създават работни места и да може действително държавата да генерира повече финансови ресурси, които да влизат в републикански бюджет и те да отиват към съответните сфери и области за развитието на държавата”, каза още Цветан Цветанов.