Лидерът на партията Бойко Борисов традиционно ще води две листи - 25-и МИР в София и в Пловдив. По две листи оглавяват и заместникът му Цветан Цветанов - в Благоевград и Велико Търново, бившият вицепремиер Томислав Дончев - в 23-и МИР в София и Габрово, и ексминистърът на финансите Владислав Горанов - в 24-и МИР в София и Силистра.

Бившият министър на туризма Николина Ангелкова ще води в София-област, колежката й по регионалната политика Лиляна Павлова - във Варна, ексминистърът на екологията Ивелина Василева – в Бургас, отговарящата за земеделието Десислава Танева - в Сливен, бившият министър на транспорта Ивайло Московски - в Плевен (следван от Цецка Цачева - б.р.), на енергетиката - Теменужка Петкова - в Търговище, а на правосъдието Екатерина Захариева - в Пазарджик.

Само двама от бившите им колеги в кабинета не са водачи на листи - на вътрешните работи - Румяна Бъчварова, и на социалната политика - Зорница Русинова, те са поставени съответно на 8 и 10 позиция в столичните листи.

Военните в листите са трима. Генерал Константин Попов, който допреди месец беше началник на отбраната, но сега ще води в Пловдив-област. Вицеадмирал Пламен Манушев, който беше депутат и кандидат за вицепрезидент, ще оглави листата в родния му Добрич. Полковникът от резерва Емил Христов пък е водач в Стара Загора, където е председател на общинския съвет.

Днес ГЕРБ регистрира кандидатите си за народни представители именно в София - в 23 МИР, 24 МИР и 25 МИР.

Водачът на листата в 24 МИР Владислав Горанов коментира, цитиран от партийния пресцентър:

"Смятам, че ще вкараме с двама депутати повече от предните парламентарни избори. От 24 МИР винаги сме вкарвали 6-7 народни представители, мисля, че този път няма да се представим по-зле. Еуфорията на левицата е прибързана - нека да минем през оценката на българските граждани. Моите усещания и очаквания са, че ще подобрим резултатите от предишните парламентарни избори. Тази прогноза е на базата на това, че на последните президентски избори София се представи по-добре от последните парламентарни избори".

Ето и пълния списък на водачите на листи в страната:

Бойко Борисов - 25-и МИР в София и Пловдив

Цветан Цветанов - Благоевград и Велико Търново

Томислав Дончев - 23-и МИР в София и Габрово

Владислав Горанов - 24-и МИР в София и Силистра

Николина Ангелкова - София-област

Константин Попов - Пловдив-област

Лиляна Павлова - Варна

Ивелина Василева - Бургас

Красимир Велчев - Перник

Пламен Манушев - Добрич

Дилян Димитров - Монтана

Петя Аврамова - Враца

Владимир Тошев - Видин

Десислава Танева - Сливен

Делян Добрев - Хасково

Десислава Атанасова - Разград

Ивайло Московски - Плевен

Теменужка Петкова - Търговище

Емил Христов - Стара Загора

Екатерина Захариева - Пазарджик

Юлиян Папашимов - Ямбол

Цвета Караянчева - Кърджали

Румен Генов - Шумен

Николай Нанков - Ловеч

Кирил Калфин - Кюстендил

Пламен Нунев - Русе

Даниела Дариткова - Смолян