Пред БНТ тази сутрин вътрешният министър Цветан Цветанов не потвърди, но и не отрече тази информация. Преди дни самият той съобщи, че бивш футболен национал е бос на разбитата незаконна схема за залагания.
По повод участието на активисти на ДСБ, днес вицепремиерът заяви, че не би искал да коментира нищо, за да не кажат после от партията, че в акцията на МВР има нещо политическо.

Според информацията на спортното издание тарторите на черното тото са Бачев, който е и бивш изпълнителният директор на "Локомотив" (Мз), и бизнесменът и шеф на ДСБ-Петрич Стоил Яков.
Тяхна дясна ръка бил вуйчото на Бачев и член на ръководството на ДСБ-Благоевград Димитър Стойчев. Залозите се въртели чрез подставени лица - благоевградският бизнесмен Димитър Стойчев-Черния брат, и пловдивчанинът Стоян Ненчев-Цеко Бореца.

За скандала Сидеров-Уорлик

Пред БНТ вътрешният министър определи като „недопустимо" български политици да се месят и да дават оценка за поведението на чужди посланици у нас, визирайки депутата от БСП Румен Петков и лидера на "Атака" Волен Сидеров, които критикуват и искат отстраняване на американския посланик Джеймс Уорлик.
"Аз мисля, че специално за едно от тези лица е хубаво преди участие в предаване да се използва дрегер - да видим все пак какво е състоянието и дали действително емоционалното състояние няма да бъде превъзбудено в едно предаване", добави той, имайки предвид депутата от БСП.
Според Цветанов лидерът на "Атака" пък вече е влязъл в предизборна кампания. Той заяви, че Уорлик бил казал много истини, а атаките срещу него влошавали имиджа на България.

Вицепремиерът отново се съгласи с твърдението на американския посланик, че у нас има правосъдие за бедни и за богати.
Ако и МВР не работи, мафията ще си има държава, обясни той. "Ние нямаме тайни. За разлика от всички останали, ние си признаваме, когато има вина", коментира вътрешният министър, цитиран от КРОСС.

За оценките на съдиите
По повод доклада на Европейската асоциация на съдиите, в който се казва, че критиките му към съда подкопават доверието в съдебната система,
Цветанов им благодари, че са поискали среща с него при визитата си у нас, което българският Съюз на съдиите не бил предвидил.
„Имаше конструктивен диалог с европейските съдии. Трябва да го приемем за такова, каквото е", каза лаконично Цветанов за становището.

Той съобщи, че вероятно днес ще бъдат оповестени резултатите от проверката за поведението полицаите при ареста на финансиста Тенчо Попов, който попадна под прицела на правосъдието по обвинение за подкуп с ексминистър Николай Цонев.