Горчиво ще си платим за тези три години на експеримента ПП-ДБ във властта. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който се срещна  с членове и симпатизанти на партията във Враца.

Бойко Борисов бе придружаван от водача на листата за евродепутати и доскорошен председател на Народното събрание Росен Желязков и евродепутатът Асим Адемов. 

"Смисълът на политиката сте вие и всичко, което правим, го правим заради вас", обърна се Борисов към множеството от хора в залата. "Ще забраня да се занимаваме с ПП. На тези хора в залата не им дреме какви карикатури и глупости са сътворили", закани се Борисов.

"Не видях другите отсечки по тоя път, по който от Продължаваме промяната (ПП) само са дошли и боядисали направеното. Не видях "Хемус", не видях "Струма".

Искам да кажа нещо за моя приятел словашкият премиер Роберт Фицо, който го простреляха преди няколко часа и бере душа. Това не трябва да се случва с никой, не само с премиерите", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

"Хората знаят, че този кабинет беше на компромиса, сглобен от Алексей Петров и свърши някои добри неща. Имаше период на стабилност и най-вече изглеждахме добре пред външните партньори. Няма да се спираме на безобразията им, има кой да ги види. Тук въпросът е, ако имаме повече от 69 депутати, какъв ангажимент можем да поемем пред този регион. Въпреки огромната съпротива ние успяхме в парламента да вземем стратегически решения", обясни Борисов. Бойко Борисов подчерта, че е много важно ГЕРБ да имат над 80 депутата, за да не се налагат "нови мимикрии и нови сглобки". 

Борисов изтъкна, че "със затихващи функции централата АЕЦ "Козлодуй" е получила нова възможност за още 100 години живот. Не само е диверсифицирано горимото за АЕЦ, но се подготвя построяването на два реактора IP-1000, за които няма да ви стигнат нито работниците, нито кариерите за това, което предстои като строеж. Именно за това изпълнителят, строителят е Хюндай - държава в държавата, огромна световна компания. Тука са Уестингхаус и Хюндай. Това ще даде възможност на изключително важния експертен капацитет от инженери, работници, които и сега работят в централата - 5 и 6 реактор, поколенията, които се учат там, да знаят, че това ще бъде енергийното сърце на България".

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че ако те управляват поема ангажимента изключително важният пътен коридор до Видин да бъде построен. "Тука е бъдеще с огромни възможности, по поречието на Дунав" и припомни, че само преди дни президентът на Франция Макрон е споделил, че най-хубавото място, на което е бил, е Варна.

Лидерът на ГЕРБ обеща, че ако бъдат избрани и имат мнозинство, ГЕРБ ще вкарат България в еврозоната за една година. По думите му влизането в Шенген също е гарантирано.

"Преди 3 години бяхме станали като витрина за Европа как се пази външната граница на ЕС, Шенген. Навсякъде даваха България за пример, за нулева миграция и изключителна толерантност към легалната миграция. За това ЕК ни даде 150 млн. евро, за да си подсигурим границата. Мога да поема ангажимент, че ако ние доминираме управлението, отново ще възстановим охраната на външните граници, да я сведем до състоянието преди три години за нулева миграция", обеща той.

Снимка: БТА

"Ние имаме ангажимент към европейските си колеги да не допускаме нелегална миграция. Ние си вършим добре работата, те след това няма какво да ремонтират или да ни връщат обратно. Защото в техните центрове питат - откъде минахте. И ако се окаже, че има 5-10 човека, и да ни ги върнат, не е проблем. Проблем ще е, ако са 40-50 хиляди. Честното е - стягаме се, пазим границата и никакви мигранти. Бой по каналджиите - това правихме ние. И именно затова тогава имаше под 2% контрабанда на цигари. Няма да хвърлям обвиненията върху колегите, които се занимаваха с това в предишните години. Заварих границата на 34% контрабанда и я свалих под 2%. Можем да поемем ангажимент пред българите, че и това ще свършим", изтъкна Борисов.

"Обещаваме, че фондовете и Плана за възстановяване с много бързи темпове, ако не сме ги загубили безвъзвратно (защото голяма част от вече са изгубени), нещичко ако е останало, да го вземем, за да подпомогнем държавата. Той отбеляза, че са усвоени едва 3% от 13-те милиард, предвидени по Плана за възстановяване и развитие. "Това е братя мои и сестри. Горчиво ще си платим всички за тези три години. Този експеримент, и не само техните избиратели, и нашите ще си платят, и всички. Всички сега разбират каква огромна грешка са допуснали", посочи той.

Той коментира и Зелената сделка, заради която са спрени много химически заводи и предприятия: "По време на война - като тази тежка война в Украйна, Израел, Палестина, ние нямаме право да рискуваме енергийния микс на България. Затова решихме за четири години по 250 милиона да помогнем на Маришкия басейн, на АЕЦ "Козлодуй". Да потиснем цената на тока, затова отложихме и либерализацията на цената на тока, за да няма удар по населението".

Борисов също не подмина и хранилището в Чирен, което ще поема вместо 500 кубика 1 000 200 кубика втечнен газ от терминала в Гърция. 

Снимка: Фейсбук, скрийншот

"Днес някой седи на сянка, защото друг някой преди много време е посадил дърво. С тези думи - цитат от късметчето от капучиното на Борисов, Желязков започна своята реч. "Преди 11 години Бойко Борисов садеше дърво. По време на бури, по време на предизвикателства, с чест и достойнство", заяви той.

"Време е тези, които стоят под сянката на дърветата на г-н Борисов, да излязат на слънце. Ако са живи хора, няма да се изплашат от слънцето, най-много да хванат тен. Но ако са вампири - знаете какво става с вампирите и слънцето", каза той.

"Черната кампания има обратен знак", предупреди Желязков политическите си опоненти, които си правят кампания на гърба на ГЕРБ.

България има нужда в резултат на тези поредни избори да постигне стабилност - не само растеж, но и стабилност на отделните институции, на работата на органите, на взаимоотношенията на хората в социалната сфера, на поколенията и стабилност за утрешния ден, а не просто взиране в пропагандата на хората, които мислят, че само игра със страховете на хората е печелившия подход, посочи Желязков.

Според него кампанията е кална и всичко мостове вече са изгорени, затова той призова "Промяната" да не продължават с "неприятния" начин на водене на предизборна кампания, а консултантите на втората политическа сила използват страховете на хората.

Снимка: БТА

Желязков обеща на симпатизантите на партията си, че ако ГЕРБ спечели убедително, ще направи всичко възможно България да има правителство, което да изкара пълен мандат, в края на който България да е на първо място по покупателна стойност на Балканите.

Кметът на Враца Калин Каменов откри събитието с думите:

"Хубаво беше последното правителство да ни помага, както правителството на г-н Борисов до 2020 г., а получихме по-скоро репресии и санкции. Затова ни се иска, г-н Борисов, да се доверявате на хора, които ни подкрепят, а не ни ритат в кокалчетата, обърна се той към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Думата бе дадена на областния координатор Красен Костов, който представи листата на ГЕРБ.

Той попита Борисов как е стигнал до Враца, а той му отговори: "Както сте си го построили, такъв е пътят".

"Факт е. Липсват лидери. А такъв лидер е само нашият генерал Бойко Борисов", заяви Костов и допълни: "И за да не съм многословен, ще кажа: Излезте, излезте и гласувайте с бюлетина 22. Нека покажем, че стабилна България е достойна за Европа. Победа!".

На трибуната излезе евродепутатът Асим Адемов.

"България се нуждае не просто от победа, а от голяма победа, за да бъде върнат авторитетът й в чужбина", отбеляза Адемов и съпостави времето, в което управляваше ГЕРБ и времето, в което управляваше Промяната.

По времето на ГЕРБ се увеличиха заплатите на българските учители и се върна авторитета им. А после Асен Василев си позволи да ги обиди и им каза, че ходят на работа със скъсани чорапогащници. Срамно изказване, коментира Адемов.

Той даде няколко примера - по времето на Борисов се строеше "Дунав мост" 2. После ПП обещали още мостове, но дори не ги нарисували, за да ги видят хората.

Избори за `членове на Народно събрание и Европейски парламент на 09.06.2024 г.

Платена публикация.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!