Днес ще бъде изпратено писмо до международната проектна компания "Транс-Болкан Пайплайн", създадена за реализиране на проекта за строителството на нефтопровода "Бургас - Александруполис" и ще й бъде даден нов, последен, двумесечен срок за допълване на доклада по ОВОС (оценка за въздействие върху околната среда), съобщи БТА.

Докладът трябва да бъде допълнен, обясни екоминистър Нона Караджова пред БНТ и добави, че документът се връща за втори път. По думите й, инвеститорът имал интерес да си свърши работа.
"Много е важно да сме обективни с информацията, за да няма скрито покрито. Нашата цел е максимална обективност", категорична бе тя, цитирана от КРОСС.

В последния вариант на доклада "Транс-Болкан Пайплайн" бе предложила два алтернативни варианта за разтоварване на петрола в Бургас - старият вариант на буйове и нов - на пристанище, припомня в. "Дневник".
Според Караджова обаче информацията за варианта "пристанище" не е достатъчна.

Преди време премиерът Бойко Борисов заяви, че петролопроводът „Бургас-Александруполис” ще се строи само след ОВОС, бе категоричен премиерът. Ако тя е отрицателна, хората нямало от какво да се притесняват, защото тръбата няма да се строи.

Във връзка с вчерашния протест на търговците на черни и цветни метали, министър Караджова каза, че не може да се засяга един бизнес за сметка на друг. Тя заяви, че още повече ще се затегне режимът при продажбата на черни и цветни метали. За част от нещата, за които са протестирали търговците на метали са отдавна приети и не подлежат на коментар, заяви Караджова.