Втората акция на Дирекцията за национален строителен контрол започна тази сутрин в 10 часа. Първата незаконна вила, която багерът срути бе двуетажна масивна сграда. Събарянето на подобна сграда струва на държавата 2000 лева. Тези пари ще бъдат търсени от собствениците по съдебен ред.

"По принцип разчистването е за сметка на собственика на строежа. По наредба 13 за принудително премахване е записано, че разчистването на строителните отпадъци, се извършва от общините, пак за сметка на извършителя. В случая и при доброволно и при принудително премахване, общините трябва да направят това почистване", заяви началникът на РДНСК в Хасково Анна Джурова, цитирана от БНТ.

Язовирите "Ивайловград", "Кърджали" и "Искър" оглавиха класацията по незаконни постройки - показват обобщените данни от проверката на 53 големи язовира в страната.  На територията на язовир "Ивайловград" бяха установени 169 незаконни вили. Голяма част от тях са в "митничарското селище". В сила са влезли 123 заповеди за събаряне, от които 51 се обжалват в съда.

В началото на декември от ДНСК съобщиха, че до Коледа ще бъдат премахнати  принудително 25 незаконни строежа на територията на язовир "Ивайловград", а до средата на януари пък ще бъдат съборени още пет незаконни постройки в землището на ивайловградското село Покрован.

Някогашното "Весело село" сега се е превърнало в депо за строителни отпадъци. За момента непокътнати остават вилите с табели "Язовирска любов", "Министерство на веселбата" (откъдето идва и името "Веселото село") и къщата на бившия митничар №1 а Свиленград Стефан Марашев.