Въпреки че отчетът е за седмицата, когато бе направен опит за запор на имущество на ТV7, името на медията не е споменато в него. Тя присъства единствено с адреса си, предаде БНР.

Тъй като голяма част от информацията в отчета на синдиците е банкова тайна, имената на фирмите и гражданите, с които КТБ има някакви отношения, са заличени.

От отчета обаче става ясно, че е извършено запечатване на помещения на столичния бул. "Цар Борис III" № 159, където е адресът на телевизията.

Миналата седмица частният съдебен изпълнител Неделчо Митов и юрист от КТБ влязоха, охранявани от полиция, и започнаха да изземат имуществото на телевизията. След острата реакция в медиите обаче синдиците дадоха седмица отсрочка на TV7 да погаси задълженията си, които по данни на председателя на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков са под 10 млн. евро.

В отчета на синдиците е записано още, че е издадена заповед за отваряне на архива на помещението на същия адрес, с оглед изваждане на договор за депозит, но имената на собствениците му са заличени. Описана е и среща с частен съдебен изпълнител, за да се предприемат действия по описване на заложено оборудване.

Предприети са и множество действия по Закона за особените залози, но от отчета не стават ясни имената на длъжниците. Видно е, че са направени постъпки за предсрочна изискуемост на кредитите на 129 кредитополучатели.

Синдиците са изпратили отговор до ДАНС за наличие на 3 банкови сметки на физически и юридически лица

Над 99% от кредитите, отпуснати от КТБ, не са връщани редовно, което прави около 5 млрд. лв. лоши заеми в кредитния портфейл на банката към края на март, стана ясно вчера от финансовия й отчет, публикуван от Българската фондова борса.
Синдиците посочват, че кредитният портфейл на банката продължава да се влошава.