Това съобщи на брифинг административният ръководител на специализираната прокуратура Иван Гешев, цитиран от БТА.

На граничния пункт се провеждат активни процесуално следствени действия по разследване за организирана престъпна група, състояща се от митнически инспектори.

В акцията участват около 300 служители на ДАНС и ГДБОП. Задържаните са заподозрени, че са вземали подкупи в различни размери.

Те са наблюдавани в продължение на месеци, като са използвани и специални разузнавателни средства, допълни Гешев.

В момента на територията на пункта „Лесово“ и в градовете Бургас и Ямбол се извършват претърсвания и изземвания в служебни помещения и жилища. Разпитват се свидетели пред двама съдии от Специализирания наказателен съд и се провеждат се разпознавания.

Разследването продължава.

От Главна дирекция „Гранична полиция“ препоръчват на пътуващите към Турция да ползват другите гранични пунктове с южната ни съседка – „Капитан Андреево” и „Малко Търново”.

Повече от 3 километра е колоната от чакащи леки и товарни автомобили по пътя към ГКПП "Лесово", съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Ямбол Татяна Павлова.

Екипи на пътна полиция следят за безопасността на движението по републиканския път и пренасочват автомобилите другите два гранични пункта.