Двете страни дадоха пресконференция след разговорите

(Очаквайте подробности)

Срещата с представителите на левицата е първата от поредицата разговори с парламентарно представените партии, които спечелилата вота ГЕРБ ще проведе тази седмица.

Вижте снимки >>>

Разговорите се провеждат в зала "Запад" на парламента, където първи влезе преговорният екип на ГЕРБ - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова, а малко след тях и този на БСП - Янаки Стоилов, Захари Георгиев и Атанас Мерджанов.

По време на срещата ще се води стенографски запис, а след края участниците ще дадат брифинг за журналистите. Към 14 часа преговорите все още продължаваха. 

Междувременно Захари Георгиев коментира в интервю за в. "Труд", че имат мандат не да преговарят, а да разговарят да има правителство и стабилност.

"В дясното пространство в парламента има доста политически формации. Така че при добра воля биха могли да направят дясно-центристко правителство", заяви той, потвърждавайки, че смятат да останат в опозиция.

В петък лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че ще се опита да състави коалиционно правителство, с ясно разписани приоритети и споделена отговорност. Той изключи управление заедно с ДПС, а широка коалиция с БСП по примера на Германия била невъзможна, защото партията има твърде малко депутати и мнозинството няма да е стабилно.

Борисов ще се включи във втори кръг консултации, след като приключат разговорите между преговорните екипи на ГЕРБ със следващите - ДПС, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, "България без цензура", "Атака" и АБВ.

(Очаквайте подробности)

АНКЕТА: С кого да се коалира ГЕРБ?