Атанасова написа във Фейсбук:

"След като чух твърдението на Жельо Бойчев, че не познава новоназначените областни управители от БСП, може да се твърди, че явно лъжата също се "предава по полов път, като спин и социализъм". Кутев, ето ти нов предмет за просто емпирично изследване!“

Атанасова припомня думите на бившия медиен съветник и депутат от БСП Антон Кутев, който преди няколко години предизвика партиен скандал с думите, че „социализмът е като СПИН и се предава само по наследство или по полов път“.

Вчера служебният премиер Огнян Герджиков уволни 14 областни управители и назначи нови. След серията уволнения от ГЕРБ обвиниха управляващите в разчистване на сметки и реваншизъм.

"Това, че са сменени областните управители е напълно нормално, по същественият въпрос е с кого са сменени - а това са кадри на БСП", коментира Томислав Дончев.

Той попита защо левицата се срамува от своите кадри и това лицемерие ли е? Според Дончев от БСП се срамуват от другарите си.

Жельо Бойчов от БСП своя страна заяви, че няма да влизат в обяснителен режим.

"Няма как да носим отговорност за областни управители, назначени от служебно правителство. БСП ще отговаря за назначенията, когато поеме управлението на страната", коментира бившият депутат по Нова ТВ.

По думите му ГЕРБ нямали програма, затова се занимавали и анализирали тяхната.

Дончев отвърна, че програмата на БСП поскъпва с 300 милиона на ден, на което Бойчев заяви, че ГЕРБ спекулират с цифрите.

Преди дни Корнелия Нинова обяви, че програмата на БСП ще струва на бюджета 1.9 млрд. лв. в повече. Вчера пък Драгомир Стойнев от икономическия екип на левицата изчисли, че тя ще е 2.2 млрд. лв.

Според ГЕРБ левицата смята да похарчи 4.5 млрд. лв. повече.