Лидерът на ДПС Делян Пеевски призна, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган им е препоръчал да не подкрепят правителство на ГЕРБ. Той обаче, заяви, че ще изпълни волята на хората, които искали правителство. 

По-рано в студиото на bTV Рамадан Аталай заяви, че има разпореждане от почетния председател Ахмед Доган ПГ на ДПС да не подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет.

"Хората в цялата страна искат правителство. Ние трябва да бъдем отговорни пред тях. В личен план няма разрив между мен и Доган",  заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. 

Лидерът на ПГ на ДПС заяви, че е отговорен само пред хората, гласували за партията. Той каза, че партията се управлява от своя председател.

"Ние трябва да се грижим за нашите хора. Аз като лидер на ДПС съм отговорен само пред хората на ДПС, каза Пеевски. Това е спазване на устава на партията. ДПС се управлява от своя председател", напомни също той.

"Аз съм председател на ДПС. ДПС трябва да изпълни волята на своите избиратели. Нашите избиратели са ни пратили тук да има правителство", каза Пеевски.

На въпрос дали има разрив между него и Доган, Пеевски отговори: В личен план - не. В партиен план - ще изпълня волята на хората. ДПС трябва да изпълни волята на своите избиратели. Нашите избиратели са ни пратили тук, за да имаме правителство.

Ако няма правителство с първия, с втория мандат или с третия мандат, подаряваме на Путин България и на всякакви спасители", каза още Пеевски.