ПП "Величие" е само и единствено господин Ивелин Михайлов. Това обяви в профила си във Facebook депутатът Николай Марков.

"От днес прекратявам моето участие във всички срещи с обществеността, организирани от ПП "Величие"!Призовавам моите последователи и симпатизанти, да разпространят във всички населени места, в страната и извън нея, че ПП "Величие" е само и единствено господин Ивелин Михайлов и неговата псевдо икономическа групировка от сламени и зависими хора", пише Михайлов в социалната мрежа.

По думите му "целите на тази организация не са партийни, нито идеални".

"Доказателствата предстоят! Подредени, проверени и годни", добавя Николай Марков.

Малко по-рано пък Ивелин Михайлов заяви, че Марков го е заплашил с физическо унищожение.

"Каза, че няма да мога да си намеря място в нито една точка на света", обясни Михайлов и добави, че разполага със запис, в който се чува как членове на партията казват, че "ще подкрепят програмно правителство".

Малко по-късно идеологът на "Величие" се включи на живо във Facebook и разказва още по-подробно за проблемите си с партийния лидер Николай Марков и заплахите към него:

"След едно интервю, на 15 юни полковник Марков ме дръпна до едни коневръзчета. Беше ми казано, че има предложение, че ние можем да поемем някакво министерство, да покажем какво можем, като например жп транспорта, където ние имаме идеи. Каза ми, че ако подкрепим някакво правителство и така ще се оправят другите проблеми, които имаме. В България има практика, че когато някой иска да работи, то на него му се правят проблеми или да кажем това е българска врътка - появява се създател и избавител на проблеми и ти си абониран да плащаш, каза Михайлов.

По-рано от пресцентъра на партията заявиха, че разцепление във формацията няма да има.