В интервю за Дарик радио, той определи днешното решение на съда да го освободи от домашен арест и да му наложи мярка „подписка", като доказателство, че съдът е успял да устои на политическия натиск на управляващите.

Петров заяви, че "машата" в поръчката срещу него е вътрешният министър.
Разбира се, всичко през тази последна година по отношение на силовото управление на държавата ни се осъществява под патронажа на премиера Борисов, обясни той.
Продължава обаче да твърди, че премиерът е подведен, но това не означавало, че отпадала отговорността под неговия патронаж Петров да бъде арестуван.

"Аз съм му силен опонент и той си позволи да изпада в крайности да ме арестува. Като казвам категорично, че той загуби от това. Историята ще покаже, че това е истина", заяви още обвиненият за лидер на "Октопода".
По думите му, Цветанов изчерпал политическия ресурс.

"Борисов, като че ли, но разбира се само теоритично, разполага с така минимални възможности да се промени, но аз смятам, че това е трудно, но ако ме поканите след три седмици някъде, ще ви кажа защо е трудно, защото аз това го знам много отдавна, но му бях дал дума да не говоря", загадъчно каза още Петров.

Преди дни пък Борисов заяви, че сваля шапка на Алексей Петров, че с трима журналисти - Кристина Патрашкова, Явор Дачков и Сашо Диков, с един вестник и една телевизия подчинил всички медии.