"Защото мисля, че тогава вече ще съм на възраст, в която каквото ще съм могъл, ще съм дал на изпълнителната власт. Ще се кандидатирам просто заради играта", каза лидерът на ГЕРБ пред bTV.

По повод думите на кандидата на БСП о.з. ген. Румен Радев, че ако наесен се яви на изборите, ще го победи, Борисов отвърна:

"Той затова се прави сега на бабаит, защото знае, че няма да влизам в битка за "Дондуков 2".

Премиерът подчерта, че им знаел "целия репертоар" на БСП и се чудел на "колегата Радев", когото винаги бил харесвал като командир на ВВС. Напомнял му на Бриго Аспарухов, когато преди години на кметските избори в София решили да изкарват генерал срещу генерал. След като загубил от него, се скрил за 3-4- години.

А по повод Стефан Данаилов, който ще оглави инициативния комитет, от който от БСП обявиха, че ген. Радев ще бъде издигнат, Борисов каза:

"Милия Стефан Данаилов го гледах... Толкова го обичам тоя човек! Като гледам как го експлоатират - той едвам ходи, влачат го..."

Борисов беше категоричен, че няма да обяви кандидат-президента на ГЕРБ и помоли да не му се задава повече въпроса дали той ще се кандидатира.

Той се пошегува, че на 2 октомври, когато бъде обявен избраният, "ще е минал ретроградният Меркурий", заради който съпартийците му не искали нищо да започват сега.

В деня на огласяване на името на кандидата ще започнат да се разпространяват и вече готовите дотогава рекламни материали за него - плакати, картичики, сувенири, допълни той.

"От 2 октомври до 6 ноември ще им на хората ще им втръсне от кандидата на ГЕРБ", каза още Борисов.

Премиерът каза още, че "имаме още две години" да управляват с Реформаторите и че днес ги е поканил на среща всичките.

Борисов коментира и горещата тема с мигрантската криза и Турция.

"Само идиот може да каже, че съм куриер на Ердоган, и аз не одобрявам политиката на Турция, но тя ни е съсед - какво искате - война?", попита той риторично.

АНКЕТА: Кой ще е кандидатът на ГЕРБ?