Той цитира актуализираната справка на Генерална дирекция "Регионална политика" на Европейската комисия.

"България е получила потвърждение от Брюксел за 76,3% усвояемост на европейските средства. Ако не беше експериментът Орешарски, досега щяхме да имаме 100% усвояване на евросредства. Припомням, че нашето правителство за втори път започна работа при спрени фондове. Смятам обаче, че с темповете, с които работим, ще успеем да наваксаме пропуснатото и до края на 2015 г., когато приключва първият за страната ни програмен период, ще сме усвоили поне 90% от еврофондовете", заяви още министър-председателят.

Преди дни той заяви пред участниците в дискусията "Деветте пътя към еврофондовете 2015 - 2020", че кабинетът ще изпълни обещанието си усвояването на еврофондове да е над 90%.

Неотдавна Борисов направи негативен коментар за Румъния и по повод правосъдието, като прогнозира, че България ще я изпревари в реформата до няколко месеца.

"На Румъния ще й видите правосъдната система. Бях там, видях - нищо не се случва, различно от гонения политически", каза тогава той.

По този повод бившият румънски правосъден министър Моника Маковей заяви, че това е лъжа и подчерта, че в родината й се разследват политици от всички партии, бе да става дума за политическа мъст. 

АНКЕТА: Имате ли доверие в кабинета?