„И той стана тарикат, не иска да е лош. Ето ти сметките, ти си премиер, ето ти черния туш - драскай! А всеки вика после: Дянков не дава. А Дянков дава, колкото му дам аз, а с мен не искат да се конфронтират", казва Борисов пред в. "24 часа".

"На него явно му дойде в повече. Защото отреже тоя, отреже оня и после какво чуваме - скарал се с вицепремиера, скарал се с колега. С Мирослав Найденов проблемът му дойде от това. Понеже Миро много иска да е добър и нещо, което не трябваше да го подписва, да не откаже още пари за зърнопроизводителите, айде да подпише. И оттогава Дянков вика: Айде, за да не съм аз лошият, ето ти листчето, пиши "не". И е прав, толкова негативи му се изсипаха на главата", обяснява премиерът.

На въпрос защо носи червен конец, Борисов отговаря, чукайки на дърво: "Много ме кълнат, помага. Хората рано или късно ще оценят какво правим, е, аз ще умра дотогава, но важното е, че сега, като отидем в спортната зала, ни е хубаво, като минеш по южната дъга - също."

„Като се отдалечим във времето, ще се види кой е успял да спаси държавата в голямата финансова криза, кой е построил спортната зала, кой е направил магистралите, хората ще го оценят. Като тръгнат към морето, тогава ще се сетят. А за да стане, виждате колко енергия, сила и натиск влагам", казва още премиерът.

Той обяснява, че за двама-трима митрополити с досиета в ДС бил чул, но 11 от 15 го изненадали и по-друг начин ще гледа на тях.
"Ще им целувам ръката заради църквата и вярата в Господ. В края на краищата, щом Началникът ги е допуснал, и аз като този владика го приемам за даденост. Но явно в един момент Началникът е казал да дойде такава власт, която да им извади досиетата на всички и миряните да си направят изводите", казва премиерът.

"Димитър Иванов (последният шеф на Шесто управление на ДС - б.р.) преди време ми призна: "Как те изпуснахме тебе навремето, всичко гледахме, но в пожарната никой не се е сетил да погледне”. Заклевам се, че той ми го е казвал", споделя министър-председателят.
 
Друго лошо имате ли да ме питате, провокира той журналистите от изданието.  "Защо не ме питате за това, че имаме най-ниските данъци, че ни вдигнаха кредитните рейтинги, че строим повече, отколкото предишните 20 години, че направихме пречиствателните станции, които бяха обречени проекти, че след “Люлин” сега и Дунав мост 2, ако не сме ние, щеше да е загубен проект. Нито един въпрос за това", упреква ги той.

Питайте нещо още за пържолките, а?, подкача ги Борисов.
По-миналата седмица, след като полицията откри трупа на Мирослава от Перник, премиерът призова да се дадат телешките пържоли като награда за кучето, участвало в разкриването на случая. По-късно той се извини и обясни, че думите му явно са били неуместни, но идеята била да отбележи заслугите на четириногото.