По-рано днес от полицията съобщиха, че трупът на момичето е намерен в покрайнините на града с помощта на планински спасители, а двама мъже са задържани за убийството.

След разпити в ГДБОП и в Института по психология на МВР, единият от арестуваните - 36-годишният Стойчо Стоев-Чочо от Перник, съдействал на разследването, признал своята съпричастност към убийство, което било планирано и последвало изнудване на близките на Мирослава. Той разкрил съучастника си и мястото, където е укрито тялото на жертвата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Днес мъжът бил отведен в жилището му на улица „Тунджа" 13 за повторен обиск. Помолил да му бъде позволено да отиде до тоалетната и така успял да достигне до предварително укрит пистолет, след което се самопрострелял смъртоносно.
По данни на БНР следобяд тялото на самоубилия се все още е било в жилището, а първоначално обявеният от Областната дирекция на МВР в Перник брифинг е отменен заради това.

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че се е потвърдило, че Мирослава е убита от нейни близки, съобщи "Фокус".
"Два месеца работиха службите и МВР по цяла нощ по това отвличане в Перник. Така, както и предполагах, то е с фатален край и най-близките хора там са искали да вземат пари. Това момиче още същата вечер са го удушили, но вече ги задържахме, отидоха и показаха къде са го заровили. Съжалявам, че бяха изговорени от близките й такива лоши думи за МВР. Надявам се - те да се извинят и да ги отправят към най-близките си, които са участвали в този процес. Но, за съжаление, трупа го изровиха и е така", каза премиерът.

Той препоръча на вътрешния министър да награди участниците в разкриването на убийството, включително полицейското куче. „Три-четири телешки пържолки да прати на кучето, освен да награди водача. Кучето свърши много работа. Заслужава и то, като разбира се и всички, награда", заяви Борисов, цитиран от Дарик.

Радиото съобщи още, че самоубилият се Стойчо е бил разведен и има малка дъщеря. Той живеел на семейни начела с жена, която по непотвърдени данни работи като ветеринарен лекар.
Според комшиите Чочо е работил като охранител. По неофициална информация на местния сайт "За Перник" последно той е бил гард на приятеля на сестрата на Мирослава - Борислав Чолев, син на бившата главна архитектка на община Перник.

Преди време Чочо бил охранител на известния местен строителен предприемач Фьодор Фьодоров - Федята, бивш съдружник на братя Галеви. Стоев бе обвинен като поръчител на подпалването на мерцедеса на бизнесмена Ясен Миленов преди две години. Той бе и един от заподозрените за отвличането и побоя на 48-годишния перничанин Румен Стоев, предаде БТА.

БНТ съобщи, че отвличането е замислено още през май, с идеята похитеният да бъде убит. Първоначално обаче Стойчо и съучастникът му Марио искали да отвлекат брата на зетя на Мирослава, но решили, че той е много непостоянен в поведението си и трудно може да бъде похитен. Затова отвлекли нея. Първо я пребили, а преди да я удушат я накарали да напише писмо до родителите си с искане за голяма сума. Освен това я принудили да се обадил по телефона, за да съобщи, че похитителите искат откуп. Веднага след това я убили.
Месец по-късно двамата написали писмо с шаблонни букви и го занесли до къщата на родителите, отново с искане за голяма сума пари.

След като криминалистите стеснили кръга на заподозрените, стигнали до Стойчо и Марио. Убийството било разкрито, след като Стойчо се провалил на детектор на лъжата и направил самопризнания.

След като трупът на Мирослава беше открит, стана ясно, че основната версия на МВР няма общо с истината. По време на разследването от ГДБОП отхвърлиха категорично твърденията на близките на момичето, че то им се е обадило и е съобщило, че е отвлечено. В медиите се появи информация, че целта на похитителите е била голямо наследство, което приятелят на сестра й получил   и било оценено на около 6 милиона лв. Сестрата обаче отрече да има такова нещо.
"Не говорим за отвличане, независимо от това какво се говори, какво се тиражира в медиите. Версията, която желаем да бъде вярна, е, че тя не е харесвала начина си на живот и е решила да живее извън България", заяви преди две седмици шефът на антимафиотите Станимир Флоров.

Днес обаче от МВР потвърдиха, че роднините са били изнудвани.