По bTV Найденов призова да не се прави драма от изказването на финансовия министър Симеон Дянков по същата телевизия, в което той намекна за отстраняване на Найденов.
Думите на вицепремиера в края на миналата година разгневиха министър-председателя Бойко Борисов, който дори го заплаши с уволнение.

"Още не сме се виждали и чували със Симеон Дянков, той не отговори на SMS-a ми за Нова година. Но ние си говорим, не сме спирали", обясни земеделският министър.
"Не мисля, че трябва да се прави драма от това. Министерски съвет има принципи и правила на работа. Основният момент е, че оценка може да дава само премиерът”, добави Найденов.

По думите му въпросът не е дали се харесват или не министрите. "Когато има спор между двама министри, той се решавал при премиера. Ако не може да бъде решен, министрите излагат позициите си пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ. Това не означава, че ако имаме спорове, не се харесваме", каза още Найденов и изтъкна как премиерът е обяснил, че той има право да оценява  министрите и е дал висока оценка на работата му.

„Всички имахме тежка година, специално министър Дянков имаше голямо напрежение върху себе си”, добави Найденов и отказа да отговори на въпроса дали вицепремиерът трябва да бъде санкциониран заради мнението си.

"В края на тази година, когато застанахме срещу протестиращите и срещу общественото мнение по някои въпроси, трябваше да си кажем добри думи, още повече, че беше в навечерието на тези християнски празници... Всички ние имахме нужда да си кажем добри думи и затова благодаря на премиера, че ги каза", коментира земеделският министър и призова: "Нека да сложим точка, няма драма, няма напрежение". 

На въпрос дали се чувства любимец на Бойко Борисов след случилото се, той заяви, че премиерът е изключително критичен човек, много рядко хвали и много критикува, цитира го в. "Дневник".

По-късно при посещението си в Бургас на въпрос дали е изгладил разногласията между Найденов и Дянков, Бойко Борисов се ядоса и каза, че не това е най-важният въпрос, а това, че е дошъл да открие ремонтирания театър, да види ремонта на Националното музикално училище „Панчо Владигеров”, изграждането на пътния възел Бургас-Средец-Созопол.
Той припомни, че всичко това се прави със средства на държавата.

Когато втори път му зададоха същия въпрос, премиерът каза, че е изгладил разногласията с „голяма шкурка”.

В телевизионното предаване Мирослав Найденов определи боя над шефа на фонд "Земеделие" Румен Порожанов като "изключително гнусно и подло деяние". Той определи за възможен поръчител на боя "същите кръгове, които взривяваха бомби, когато в България идваха еврокомисари, същите, които са правили и други поразии".
Една от причините за побоя би могла да бъде засегнати икономически интереси на хора, свикнали да получават много пари, защото има отказани проекти и неразрешени и неоторизирани плащания, каза министърът, но отказа да посочи имена на фирми. След инцидента и премиерът Бойко Борисов заяви, че Порожанов е спрял далавери във фонда.

Найденов не изключи и политически мотив – изпращане на лош сигнал на Европа. Според него побоят цели дестабилизиране на фонда.

По-късно днес Симеон Дянков и Мирослав Найденов отидоха заедно с премиера в Бургас.