Борисов изпрати днес писмо до Чобанов, в което изразява безпокойството си по отношение на липсата на ясни критерии и аргументи при разпределението на 500 млн. лв. на общините по програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", предаде БТА.

Пренебрегването на определени общини с кметове от ГЕРБ или подкрепени от ГЕРБ ясно показва и отношението на правителството към развитието на тези региони и игнориране на интересите на над 60% от българските граждани, които живеят и работят там, посочва лидерът на ГЕРБ.

Поради отсъствието на премиера Пламен Орешарски, който ще бъде в Сочи за откриването на зимната олимпиада, лидерът на ГЕРБ настоява Петър Чобанов да присъства на среща в Казанлък с кметове от над 90 общини и народни и депутати от ГЕРБ, на която да представи аргументите си за взетото решение.

Той Борисов се обяви за продължаване на започнатото възстановяване на последствията от трагедията в село Бисер.

На Фейсбук профила си Борисов отново изрази съболезнования към семействата на загиналите от с. Бисер. Той припомни, че министрите от неговото правителство и той са били неотлъчно до пострадалите, за да им помагат. Борисов изтъкна, че партията му е дарила 1 млн. лева в помощ на пострадалите, с които са били изградени 34 нови къщи и са били ремонтирани 90.

Той подчерта, че от междуведомствената комисия по бедствия и аварии към Министерски съвет са били отпуснати около 300 000 лева, с които е бил реконструиран мостът в селото.

"За съжаление, днешното правителство нехае за жителите на Бисер и в последната една година са останали дейности, които са замразени и не са довършени, което е много жалко. Останали са 21 вили на хора, които не живеят постоянно в Бисер и които междуведомствената комисия би следвало да финансира. Но тя отказва", коментира още Борисов.

Днес се навършват 2 години от трагедията в с. Бисер.