Марешки, който е издигнат от Инициативен комитет, и Йорданов, подкрепен за четвърти мандат от ГЕРБ, ще мерят сили на балотажа в неделя. Йорданов спечели 30,23% на първия тур, а Марешки - 18,58 на сто.

Вчера Марешки разкри, че дни след като е обявил кандидатурата си за кмет, Йорданов му се е обаждал в нетрезво състояние.
"Над 25 минути бях държан на телефона. Слушах тежко алкохолно, опиянено сумтене, мънкане и фъфлене", разказа бизнесменът, известен с едноименната си верига аптеки, цитиран от Дарик радио. Той имал разпечатки на разговорите и свидетели, тъй като по това време играел карти с приятели.

Йорданов пък го нападна, че агитирал чрез аптеките си, събирал телефонните номера на гражданите и раздавал свои, на които избирателите да се свързват по-лесно с него, ако стане кмет.
„За публичните обвинения, които изрекохте срещу мен – ще ви съдя! Ще ви съдя, докато ви осъдя за всяко едно от тях", разпали се той.

Събирали сме само телефоните на хората, а не ЕГН-та, защити се днес Марешки в сутрешния блок на bTV, където отново се изпокараха с Йорданов. 
"Смятам, че трябва да има пряк диалог с гражданите. Взимал съм телефоните им, давал съм им своя телефон. Аз съм един от малкото, които се разхождат из града и се срещам с хората", обясни бизнесменът.

Вече 20 г. общувам с хората, разбира се, с тази разлика, че не им изисквам телефоните – имам си приемни часове и гражданите могат да ме потърсят тогава, каза пък Йорданов.
Към мен г-н Марешки предявява само клевети, които нямат нищо общо с действителността, заяви настоящият кмет на Варна и попита опонента си дали е бил осъждан за клевета над длъжностно лице.
Йорданов му връчи и тъжба с всички форми на клевета, които той бил употребил срещу него.

Аз вече 20 г. съм в публичното пространство – занимавам се със спорт и си правя регулярни тестове, имам здравни документи и изследвания, опроверга Йорданов твърдението, че има проблем с алкохола.

Циганите избраха предния път Кирил Йорданов, продължи с нападките Марешки. Той обясни как кметът разказвал навсякъде, че чака да си харчи милионите и няма търпение да бъде изпратен посланик в Швейцария след време, както му обещал премиерът Бойко Борисов.

Имал съм такова предложение – имаше вариант ГЕРБ да избере друг кандидат за Варна и аз можех да се явя като независим и пак да спечеля, обясни Йорданов.

Марешки настоя подобни разговори между двамата да се водят с детектор на лъжата.