Това съобщи Франс прес, позовавайки се на организацията Сирийски център за наблюдение на човешките права (СЦНЧП).

Ударът е бил нанесен по контролирания от ислямистите град Меядин в провинция Дейр аз Зур, уточнява агенцията, цитирана от БТА.

Това е втори подобен случай в провинцията в рамките на десетина дни.

Повечето убити били родители на джихадисти  - сирийци и мароканци, е казал ръководителят на СЦНЧП Рами Абдел Рахман. Загинали са и пет деца.

Руски медии: Загиват все повече мирни жители

САЩ ликвидират в Сирия повече мирни жители, отколкото терористи, пише "Известия" по повод последния инцидент.

Правозащитници съобщиха, че в провинциите Ракка и Дейр аз Зур все повече мирни жители загиват от действията на американската коалиция, пояснява руският всекидневник.

Подобни удари убиват стотици мирни жители. ООН не назовава виновника, но също регистрира нарастване на броя жертви сред цивилното население.

СЦНЧП, неправителствена организация, базирана във Великобритания, постоянно критикува действията на Русия в Сирия. Затова самият факт, че разпространява съобщения, критични спрямо САЩ, може би показва, че хуманитарната ситуация в зоните под контрола на ИД е съвсем плачевна, заключава "Известия".

"За САЩ важното е да си изпълнят задачата. А че ще има десетки или дори стотици цивилни жертви, това не ги тревожи много. Главното е сред убитите да няма американци", коментира военният политолог Олег Глазунов.

"Показателно е в случая, че тези престъпления на практика не се отразяват в медиите. Но ако имаше макар и намек, че зад гибелта на мирни граждани може да стои Русия, новината тутакси би обиколила цял свят", добавя той.

Американците и съюзниците им не подбират вече целите в Сирия и вместо терористичните бандитски формирования избират за мишени правителствените войски, заявява военният експерт Александър Жилин, цитиран в "Политиката днес".

"Напълно се пренебрегват интересите на мирното население. Според тях тези хора подкрепят (сирийския президент Башар) Асад, следователно трябва да бъдат ликвидирани. Видяхме САЩ да действат по същия начин във Виетнам, Ирак и Либия", казва той.